0

Składniki

1 Szklanka
śmietana 18%
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Sztuki
jaja kurze całe
0.66 Sztuki
cukier
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
budyń waniliowy
1 Sztuka
Budyń czekoladowy
1 Sztuka
Czekolada deserowa
1 Sztuka
Czekolada biała
3 Łyżki
cukier
0.5 Dekagrama
mąka pszenna krupczatka Lubelli
10 Dekagramów
masło
70 Dekagramów
Ser biały półtłusty
10 Dekagramów
czekolada gorzka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Twaróg zmielić 2 razy w maszynce do mielenia, zmiksować ze śmietaną żółtkami oraz ubitymi białkami na pianę.
  2. Zagniecione ciasto formujemy w wałek i schładzamy w lodówce przez co najmniej 60 min.
  3. Masę dzielimy na dwie części do jednej dajemy budyń waniliowy do drugiej budyń czekoladowy i roztopioną przestudzoną czekoladę.
  4. Z mąki, cukru, jajka i masła zagniatamy ciasto.
  5. Masy wykładamy na przemian na podpieczony spód, wierzch przemieszamy widelcem aby utworzyć dwukolorowe smugi. Piec w temp 160 stopni około 60 minut.
  6. Ciasto rozwałkowujemy na wyścielanej papierem do pieczenia blasze, ponakłuwać widelcem i piec około 12 minut.

Opis

Pyszny łaciaty sernik

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Muffinki

Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciastka maślane

Średni Do 40 min
Ciastka maślane

Ciasto drożdżowe

Łatwy Do 40 min
Ciasto drożdżowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!