Sernik mango od serca
mysza75
Ciastka rozkruszam na pył, dodaje kakao, masło roztopione i mieszam. Wykładam na dno formy o średnicy 22 cm, wstawiam do piekarnika rozgrzanego temp 160 stopni na 5 minut. Ser mielę dwa razy. Składniki sernika przekładam do miski i łączę mikserem krótko. Dodaję do masy pokrojone mango w kostkę. Wylewam na podpieczony spód sernika. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni termoobieg, wstawiam miskę z gorącą wodą, i piekę 15 minut. Potem zmniejszam na 130 minut i piekę jeszcze 45 minut. Wyłączam piekarnik, uchylam drzwiczki i studzę sernik w piekarniku. Mango miksuję blenderem, zostawiam kawałek do dekoracji. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości wody i dodaję do musu. Do połowy musu dodaję jogurt. Masę z jogurtem wylewam na sernik zimny, na nią masę mango. Dekoruję kawałkami owocu. Polewam lekko tężejąca galaretką którą rozpuściłam w 1/2 szklance wody. Dekoruję sercami.
0
0 / 0
Ciastka rozkruszam na pył, dodaje kakao, masło roztopione i mieszam. Wykładam na dno formy o średnicy 22 cm, wstawiam do piekarnika rozgrzanego temp 160 stopni na 5 minut. Ser mielę dwa razy. Składniki sernika przekładam do miski i łączę mikserem krótko. Dodaję do masy pokrojone mango w kostkę. Wylewam na podpieczony spód sernika. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni termoobieg, wstawiam miskę z gorącą wodą, i piekę 15 minut. Potem zmniejszam na 130 minut i piekę jeszcze 45 minut. Wyłączam piekarnik, uchylam drzwiczki i studzę sernik w piekarniku. Mango miksuję blenderem, zostawiam kawałek do dekoracji. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości wody i dodaję do musu. Do połowy musu dodaję jogurt. Masę z jogurtem wylewam na sernik zimny, na nią masę mango. Dekoruję kawałkami owocu. Polewam lekko tężejąca galaretką którą rozpuściłam w 1/2 szklance wody. Dekoruję sercami.
15
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
170 g ciastka kruche
2 łyżka kakao decomorreno
50 g masło
750 g ser twarogowy
2 łyżka budyń śmietankowy
6 łyżka cukier puder
4 szt. jaja l
1 szt. mango
250 jogurt grecki
250 śmietanka kremowa 30%
1 szt. cytryna
1 szt. mango
2 łyżka jogurt grecki
1 łyżecz. żelatyna
2 łyżka galaretka cytrynowa
Przygotowanie
Ciastka rozkruszam na pył, dodaje kakao, masło roztopione i mieszam. Wykładam na dno formy o średnicy 22 cm, wstawiam do piekarnika rozgrzanego temp 160 stopni na 5 minut.
Ser mielę dwa razy. Składniki sernika przekładam do miski i łączę mikserem krótko. Dodaję do masy pokrojone mango w kostkę. Wylewam na podpieczony spód sernika. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni termoobieg, wstawiam miskę z gorącą wodą, i piekę 15 minut. Potem zmniejszam na 130 minut i piekę jeszcze 45 minut. Wyłączam piekarnik, uchylam drzwiczki i studzę sernik w piekarniku.
Mango miksuję blenderem, zostawiam kawałek do dekoracji. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości wody i dodaję do musu. Do połowy musu dodaję jogurt. Masę z jogurtem wylewam na sernik zimny, na nią masę mango. Dekoruję kawałkami owocu. Polewam lekko tężejąca galaretką którą rozpuściłam w 1/2 szklance wody. Dekoruję sercami.