0

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
170 Gramów
Ciastka kruche
50 Gramów
masło extra

sernik

750 Gramów
Ser twarogowy
2 Łyżki
budyń śmietankowy
6 Łyżek
cukier puder
4 Sztuki
jajka
1 Sztuka
Mango
250 Mililitrów
Jogurt grecki
250 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Sztuka
cytryna

galaretka:

1 Sztuka
Mango
2 Łyżki
Jogurt grecki
1 Łyżeczka
ŻELATYNA
7 Sztuk
DEKORACJA
2 Łyżki
galaretka cytrynowa
Kalorie dla 1 porcji
301-400 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciastka rozkruszam na pył, dodaje kakao, masło roztopione i mieszam. Wykładam na dno formy o średnicy 22 cm, wstawiam do piekarnika rozgrzanego temp 160 stopni na 5 minut.
  2. Ser mielę dwa razy. Składniki sernika przekładam do miski i łączę mikserem krótko. Dodaję do masy pokrojone mango w kostkę. Wylewam na podpieczony spód sernika. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni termoobieg, wstawiam miskę z gorącą wodą, i piekę 15 minut. Potem zmniejszam na 130 minut i piekę jeszcze 45 minut. Wyłączam piekarnik, uchylam drzwiczki i studzę sernik w piekarniku.
  3. Mango miksuję blenderem, zostawiam kawałek do dekoracji. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości wody i dodaję do musu. Do połowy musu dodaję jogurt. Masę z jogurtem wylewam na sernik zimny, na nią masę mango. Dekoruję kawałkami owocu. Polewam lekko tężejąca galaretką którą rozpuściłam w 1/2 szklance wody. Dekoruję sercami.

Opis

Ciastka rozkruszam na pył, dodaje kakao, masło roztopione i mieszam. Wykładam na dno formy o średnicy 22 cm, wstawiam do piekarnika rozgrzanego temp 160 stopni na 5 minut. Ser mielę dwa razy. Składniki sernika przekładam do miski i łączę mikserem krótko. Dodaję do masy pokrojone mango w kostkę. Wylewam na podpieczony spód sernika. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni termoobieg, wstawiam miskę z gorącą wodą, i piekę 15 minut. Potem zmniejszam na 130 minut i piekę jeszcze 45 minut. Wyłączam piekarnik, uchylam drzwiczki i studzę sernik w piekarniku. Mango miksuję blenderem, zostawiam kawałek do dekoracji. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości wody i dodaję do musu. Do połowy musu dodaję jogurt. Masę z jogurtem wylewam na sernik zimny, na nią masę mango. Dekoruję kawałkami owocu. Polewam lekko tężejąca galaretką którą rozpuściłam w 1/2 szklance wody. Dekoruję sercami.

Podobne przepisy

Ciasto kakaowo bananowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Deser 3-warstwowy na lato

Przepis
Łatwy Do 40 min
Deser 3-warstwowy na lato

Sernik dyniowy na spodzie z brownie

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Sernik dyniowy na spodzie z brownie

Sernik piernikowy

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Sernik piernikowy

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciasto z kakaowym musem

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!