Sernik mango od serca

mysza75
Sernik mango od serca

0

0 / 0

Ciastka rozkruszam na pył, dodaje kakao, masło roztopione i mieszam. Wykładam na dno formy o średnicy 22 cm, wstawiam do piekarnika rozgrzanego temp 160 stopni na 5 minut. Ser mielę dwa razy. Składniki sernika przekładam do miski i łączę mikserem krótko. Dodaję do masy pokrojone mango w kostkę. Wylewam na podpieczony spód sernika. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni termoobieg, wstawiam miskę z gorącą wodą, i piekę 15 minut. Potem zmniejszam na 130 minut i piekę jeszcze 45 minut. Wyłączam piekarnik, uchylam drzwiczki i studzę sernik w piekarniku. Mango miksuję blenderem, zostawiam kawałek do dekoracji. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości wody i dodaję do musu. Do połowy musu dodaję jogurt. Masę z jogurtem wylewam na sernik zimny, na nią masę mango. Dekoruję kawałkami owocu. Polewam lekko tężejąca galaretką którą rozpuściłam w 1/2 szklance wody. Dekoruję sercami.

16

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

170 g ciastka kruche

2 łyżka kakao decomorreno

50 g masło

750 g ser twarogowy

2 łyżka budyń śmietankowy

6 łyżka cukier puder

4 szt. jaja l

1 szt. mango

250 jogurt grecki

250 śmietanka kremowa 30%

1 szt. cytryna

1 szt. mango

2 łyżka jogurt grecki

1 łyżeczka żelatyna

7 szt. dekoracja

2 łyżka galaretka cytrynowa

Przygotowanie


1

Ciastka rozkruszam na pył, dodaje kakao, masło roztopione i mieszam. Wykładam na dno formy o średnicy 22 cm, wstawiam do piekarnika rozgrzanego temp 160 stopni na 5 minut.

2

Ser mielę dwa razy. Składniki sernika przekładam do miski i łączę mikserem krótko. Dodaję do masy pokrojone mango w kostkę. Wylewam na podpieczony spód sernika. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni termoobieg, wstawiam miskę z gorącą wodą, i piekę 15 minut. Potem zmniejszam na 130 minut i piekę jeszcze 45 minut. Wyłączam piekarnik, uchylam drzwiczki i studzę sernik w piekarniku.

3

Mango miksuję blenderem, zostawiam kawałek do dekoracji. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości wody i dodaję do musu. Do połowy musu dodaję jogurt. Masę z jogurtem wylewam na sernik zimny, na nią masę mango. Dekoruję kawałkami owocu. Polewam lekko tężejąca galaretką którą rozpuściłam w 1/2 szklance wody. Dekoruję sercami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły