Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Ciastka rozkruszam na pył, dodaje kakao, masło roztopione i mieszam. Wykładam na dno formy o średnicy 22 cm, wstawiam do piekarnika rozgrzanego temp 160 stopni na 5 minut. Ser mielę dwa razy. Składniki sernika przekładam do miski i łączę mikserem krótko. Dodaję do masy pokrojone mango w kostkę. Wylewam na podpieczony spód sernika. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni termoobieg, wstawiam miskę z gorącą wodą, i piekę 15 minut. Potem zmniejszam na 130 minut i piekę jeszcze 45 minut. Wyłączam piekarnik, uchylam drzwiczki i studzę sernik w piekarniku. Mango miksuję blenderem, zostawiam kawałek do dekoracji. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości wody i dodaję do musu. Do połowy musu dodaję jogurt. Masę z jogurtem wylewam na sernik zimny, na nią masę mango. Dekoruję kawałkami owocu. Polewam lekko tężejąca galaretką którą rozpuściłam w 1/2 szklance wody. Dekoruję sercami.
2 | Łyżki | ||
![]() |
|||
170 | Gramów |
Ciastka kruche
|
|
50 | Gramów |
masło
|
|
sernik |
|||
750 | Gramów |
Ser twarogowy
|
|
2 | Łyżki |
budyń śmietankowy
|
|
6 | Łyżek |
cukier puder
|
|
4 | Sztuki |
jaja L
|
|
1 | Sztuka |
Mango
|
|
250 | Mililitrów |
Jogurt grecki
|
|
250 | Mililitrów |
śmietanka kremowa 30%
|
|
1 | Sztuka |
cytryna
|
|
galaretka: |
|||
1 | Sztuka |
Mango
|
|
2 | Łyżki |
Jogurt grecki
|
|
1 | Łyżeczka |
ŻELATYNA
|
|
7 | Sztuk |
DEKORACJA
|
|
2 | Łyżki |
galaretka cytrynowa
|
|
Kalorie dla 1 porcji
301-400 kc
|
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |