0

Składniki

1 Kilogram
Ser twarogowy
1.5 Szklanki
cukier
1 Szklanka
mleko
6 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
budyń śmietankowy
0.5 Szklanki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ser zmielić na maszynce. Rozbijamy 2 jaja, 4 żółtka (białka się jeszcze przydadzą) i miksujemy z szklanką cukru, serem, mlekiem, olejem i budyniem na jednolitą masę. Na uprzednio przygotowany spód, który po wyjęciu z zamrażalnika trzemy na dużych oczkach tarki (przepis: "Ciasto kruche") wylewamy masę serową. Ciasto pieczemy 45 min w temp. 200°C. Pod koniec pieczenia z 4 białek i 1/2 szklanki cukru ubijamy pianę. Rozprowadzamy równomiernie po masie serowej i zapiekamy kolejne 10 min.

Opis

dzieło mojej dziewczyny

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Muffinkowe ciasto z owocami

Łatwy Do 1 godz
Muffinkowe ciasto z owocami

Naleśniki z białym serem

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z białym serem

Racuchy

Średni Do 40 min
Racuchy

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!