Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
Ser twarogowy
1.5 Szklanki
cukier
1 Szklanka
mleko
6 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
budyń śmietankowy
0.5 Szklanki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ser zmielić na maszynce. Rozbijamy 2 jaja, 4 żółtka (białka się jeszcze przydadzą) i miksujemy z szklanką cukru, serem, mlekiem, olejem i budyniem na jednolitą masę. Na uprzednio przygotowany spód, który po wyjęciu z zamrażalnika trzemy na dużych oczkach tarki (przepis: "Ciasto kruche") wylewamy masę serową. Ciasto pieczemy 45 min w temp. 200°C. Pod koniec pieczenia z 4 białek i 1/2 szklanki cukru ubijamy pianę. Rozprowadzamy równomiernie po masie serowej i zapiekamy kolejne 10 min.

Opis

dzieło mojej dziewczyny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!