Sernik - krople rosy

m7
Sernik - krople rosy

0

0 / 0

dzieło mojej dziewczyny

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg ser twarogowy

1.50 szkl. cukier

1 szkl. mleko

6 szt. jaja kurze całe

1 szt. budyń śmietankowy

0.50 szkl. olej

Przygotowanie


1

Ser zmielić na maszynce. Rozbijamy 2 jaja, 4 żółtka (białka się jeszcze przydadzą) i miksujemy z szklanką cukru, serem, mlekiem, olejem i budyniem na jednolitą masę. Na uprzednio przygotowany spód, który po wyjęciu z zamrażalnika trzemy na dużych oczkach tarki (przepis: "Ciasto kruche") wylewamy masę serową. Ciasto pieczemy 45 min w temp. 200°C. Pod koniec pieczenia z 4 białek i 1/2 szklanki cukru ubijamy pianę. Rozprowadzamy równomiernie po masie serowej i zapiekamy kolejne 10 min.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły