Sernik królewski

m7
Sernik królewski

1

0 / 0

Mój ulubiony sernik :)

14

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


35 porcji

Składniki

1 kg twaróg

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1 kost. masło

400 g mąka pszenna tortowa

300 g masło

150 g rodzynki

2 szkl. cukier

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. żółtko jaja kurzego

6 szt. jajko

4 łyżka cukier

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka śmietana

1 łyżka mąka ziemniaczana

Przygotowanie


1

Składniki na ciasto dokładnie zagnieść.

2

Następnie podzielić na 2 części: większą i mniejszą i uformować z nich kulki.

3

Obie części mrozić przez godzinę.

4

Po tym czasie większą kulkę ciasta zetrzeć na grubej tarce na blaszkę.

5

Białka oddzielić od żółtek, po czym ubić na sztywno.

6

Twaróg, masło, 6 żółtek, cukier, rodzynki i mąkę ziemniaczaną wymieszać i dodać ubite białka.

7

Delikatnie połączyć, wylać na ciasto na blaszce i na to zetrzeć mniejszą kulkę ciasta.

8

Piec ok. 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni C.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły