0

Składniki

1 Kilogram
twaróg półtłusty
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1.5 Szklanki
mąka
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
cukier
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
5 Sztuk
białko jaja kurzego
4 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
budyń śmietankowy
3 Łyżki
kakao
15 Dekagramów
margaryna zwykła
0.5 Szklanki
mleko
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto: składniki łączymy ze sobą, wyrabiamy ciasto, następnie dzielimy na 2 części, wstawiamy na około godzinę do zamrażalnika. Wcześniej ciasto owijamy folią spożywczą.
  2. Masa: twaróg, cukier oraz żółtka miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do sera dodajemy mleko, budyń w proszku oraz pianę z białek, delikatnie mieszamy.
  3. Następnie jedną część ciasta ścieramy na blachę na tarce o dużych oczkach, wykładamy masę serową, na masę ścieramy drugą część ciasta.
  4. Pieczemy około godziny w temp. 180*c.

Opis

Wspaniały smak z dzieciństwa.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!