0

Składniki

1 Kilogram
twaróg półtłusty
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1.5 Szklanki
mąka
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
cukier
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
5 Sztuk
białko jaja kurzego
4 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
budyń śmietankowy
3 Łyżki
kakao
15 Dekagramów
margaryna zwykła
0.5 Szklanki
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto: składniki łączymy ze sobą, wyrabiamy ciasto, następnie dzielimy na 2 części, wstawiamy na około godzinę do zamrażalnika. Wcześniej ciasto owijamy folią spożywczą.
  2. Masa: twaróg, cukier oraz żółtka miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do sera dodajemy mleko, budyń w proszku oraz pianę z białek, delikatnie mieszamy.
  3. Następnie jedną część ciasta ścieramy na blachę na tarce o dużych oczkach, wykładamy masę serową, na masę ścieramy drugą część ciasta.
  4. Pieczemy około godziny w temp. 180*c.

Opis

Wspaniały smak z dzieciństwa.

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Mazurek

Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Ciastka z cukrem

Średni Do 1 godz
Ciastka z cukrem

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Tiramisu

Łatwy Do 40 min
Tiramisu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!