Sernik królewski
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sernik królewski](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986926198.jpeg&w=3840&q=75)
Wspaniały smak z dzieciństwa.
0
0 / 0
Wspaniały smak z dzieciństwa.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 kg twaróg półtłusty
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szkl. cukier
1 szkl. cukier
1 szt. cukier waniliowy
3 szt. żółtko jaja kurzego
5 szt. białko jaja kurzego
4 szt. żółtko jaja kurzego
2 szt. budyń śmietankowy
3 łyżka kakao decomorreno
15 dag. margaryna zwykła
0.50 szkl. mleko
Przygotowanie
Ciasto: składniki łączymy ze sobą, wyrabiamy ciasto, następnie dzielimy na 2 części, wstawiamy na około godzinę do zamrażalnika. Wcześniej ciasto owijamy folią spożywczą.
Masa: twaróg, cukier oraz żółtka miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do sera dodajemy mleko, budyń w proszku oraz pianę z białek, delikatnie mieszamy.
Następnie jedną część ciasta ścieramy na blachę na tarce o dużych oczkach, wykładamy masę serową, na masę ścieramy drugą część ciasta.
Pieczemy około godziny w temp. 180*c.