Sernik królewski

m7
Sernik królewski

0

0 / 0

Wspaniały smak z dzieciństwa.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 kg twaróg półtłusty

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szkl. cukier

1 szkl. cukier

1 szt. cukier waniliowy

3 szt. żółtko jaja kurzego

5 szt. białko jaja kurzego

4 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. budyń śmietankowy

3 łyżka kakao decomorreno

15 dek. margaryna zwykła

0.50 szkl. mleko

Przygotowanie


1

Ciasto: składniki łączymy ze sobą, wyrabiamy ciasto, następnie dzielimy na 2 części, wstawiamy na około godzinę do zamrażalnika. Wcześniej ciasto owijamy folią spożywczą.

2

Masa: twaróg, cukier oraz żółtka miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do sera dodajemy mleko, budyń w proszku oraz pianę z białek, delikatnie mieszamy.

3

Następnie jedną część ciasta ścieramy na blachę na tarce o dużych oczkach, wykładamy masę serową, na masę ścieramy drugą część ciasta.

4

Pieczemy około godziny w temp. 180*c.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły