0

Składniki

1 Kilogram
ser biały
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Kostki
margaryna zwykła
150 Gramów
wiórki kokosowe
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
0.25 Szklanki
cukier
0.75 Szklanki
cukier
2 Szklanki
mleko
7 Sztuk
białko jaja kurzego
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
budyń śmietankowy
4 Sztuki
żółtko jaja kurzego
3 Łyżki
olej słonecznikowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Utrzeć masło z żółtkami.
  2. dodać mąkę, cukier i proszek. Wyrobić i wyłożyć na blachę.
  3. ser zmiksować z budyniami (proszkiem), dodać żółtka, cukier, olej i mleko.
  4. piec w 180 st, aż masa serowa zgęstnieje (na wbitym patyczku nie ma za dużo fąfli).
  5. z białek ubić pianę. Wyjąć sernik z piekarnika szybko rozłożyć na nim pianę, posypać wiórkami i z powrotem do pieca, aż się wióry zrumienią.
  6. schłodzić przed podaniem.

Opis

Puszysty, delikatny serniczek, który rozpływa się w ustach i po wyjęciu z piekarnika nie opada!!! to nie niebo, tylko obłoczki w gębie.

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Pączki z budyniem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z budyniem

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!