Sernik kokosowy pianka

m7
Sernik kokosowy pianka

0

0 / 0

Puszysty, delikatny serniczek, który rozpływa się w ustach i po wyjęciu z piekarnika nie opada!!! to nie niebo, tylko obłoczki w gębie.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


32 porcje

Składniki

1 kg ser biały

1 łyżeczka proszek do pieczenia

0.50 kost. margaryna zwykła

150 g wiórki kokosowe

1 szkl. mąka pszenna tortowa

0.25 szkl. cukier

0.75 szkl. cukier

2 szkl. mleko

7 szt. białko jaja kurzego

3 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. budyń śmietankowy

4 szt. żółtko jaja kurzego

3 łyżka olej słonecznikowy

Przygotowanie


1

Utrzeć masło z żółtkami.

2

dodać mąkę, cukier i proszek. Wyrobić i wyłożyć na blachę.

3

ser zmiksować z budyniami (proszkiem), dodać żółtka, cukier, olej i mleko.

4

piec w 180 st, aż masa serowa zgęstnieje (na wbitym patyczku nie ma za dużo fąfli).

5

z białek ubić pianę. Wyjąć sernik z piekarnika szybko rozłożyć na nim pianę, posypać wiórkami i z powrotem do pieca, aż się wióry zrumienią.

6

schłodzić przed podaniem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły