Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
ser biały
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Kostki
margaryna zwykła
150 Gramów
wiórki kokosowe
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
0.25 Szklanki
cukier
0.75 Szklanki
cukier
2 Szklanki
mleko
7 Sztuk
białko jaja kurzego
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
budyń śmietankowy
4 Sztuki
żółtko jaja kurzego
3 Łyżki
olej słonecznikowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Utrzeć masło z żółtkami.
  2. dodać mąkę, cukier i proszek. Wyrobić i wyłożyć na blachę.
  3. ser zmiksować z budyniami (proszkiem), dodać żółtka, cukier, olej i mleko.
  4. piec w 180 st, aż masa serowa zgęstnieje (na wbitym patyczku nie ma za dużo fąfli).
  5. z białek ubić pianę. Wyjąć sernik z piekarnika szybko rozłożyć na nim pianę, posypać wiórkami i z powrotem do pieca, aż się wióry zrumienią.
  6. schłodzić przed podaniem.

Opis

Puszysty, delikatny serniczek, który rozpływa się w ustach i po wyjęciu z piekarnika nie opada!!! to nie niebo, tylko obłoczki w gębie.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!