0

Składniki

30 Dekagramów
herbatniki
150 Gramów
masło extra
1 Opakowanie
ingridient
dżem łowicz kiwi
500 Gramów
Twaróg sernikowy
250 Mililitrów
Śmietanka 36%
6 Łyżeczek
ŻELATYNA
0.5 Szklanki
Gorąca woda
500 Mililitrów
Zimna woda
1 Sztuka
Galaretka agrestowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wyjmujemy z lodówki twaróg, aby nabrał temperatury pokojowej. Ciastka kruszymy na drobny pył i dodajemy roztopione masło. Wymieszaną dokładnie masą wykładamy formę. Schładzamy w lodówce.
  2. Żelatynę rozrabiamy z ciepłą, ale nie wrzącą wodą. Ubijamy śmietankę na sztywno. Mieszamy za pomocą łyżki twaróg, dżem oraz rozpuszczoną ciepłą żelatynę. Łączymy wszystko z ubitą śmietanką.
  3. Wkładamy masę sernikową do formy. Przygotowujemy galaretkę. Mieszamy galaretkę z gorącą wodą. Odstawiamy do wystygnięcia. Wylewamy galaretkę na warstwę serową. Schładzamy przez min. 4-6 h w lodówce.

Podobne przepisy

Limonkowo-cytrynowy sernik bez pieczenia

Łatwy Ponad 3 godz.

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz.

Ciasteczka kruche z marmoladą

Średni Do 1 godz.

Ciastka z marmoladą

Średni Do 1 godz.

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz.

Czekoladowe gwiazdki z migdałami

Średni Do 1 godz.

Kakaowa Panna Cotta

Łatwy Do 40 min.

Kakaowe lodowe kanapki

Łatwy Do 2 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!