Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Przedstawiamy przepis na szybki i prosty sernik na zimno (bez pieczenia). Do jego przygotowania potrzebujemy herbatników, masła, dżemu kiwi, twarogu, śmietanki, żelatyny, wody i galaretki. Do pokruszonych wcześniej herbatników dodajemy roztopione masło. Dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy, którą następnie wyklejamy formę do pieczenia. Schładzamy w lodówce. Rozrabiamy żelatynę w wodzie. Śmietanę ubijamy na sztywno i łączymy ją delikatnie z wymieszanym wcześniej twarogiem, dżemem kiwi i żelatyną. Wykładamy masę do formy i polewamy ją galaretką. Całość chłodzimy w lodówce ok. 4 - 5h.
30 | Dekagramów |
herbatniki
|
|
150 | Gramów |
masło
|
|
1 | Opakowanie | ||
![]() |
|||
500 | Gramów |
Twaróg sernikowy
|
|
250 | Mililitrów |
Śmietanka 36%
|
|
6 | Łyżeczek |
ŻELATYNA
|
|
0.5 | Szklanki |
Gorąca woda
|
|
500 | Mililitrów |
Zimna woda
|
|
1 | Sztuka |
Galaretka agrestowa
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |