Sernik kajmakowo-bakaliowy.

Fulda2
Sernik kajmakowo-bakaliowy.

0

0 / 0

Tradycyjny sernik, ale troszkę w innym wydaniu. Delikatny i pyszny.

14

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

100 g masło

1 szkl. mąka pszenna lubella

2 łyżka kakao decomorreno

1 szt. żółtko

2 łyżka cukier biały

1 łyżka śmietana 18%

50 g masło

750 g ser biały

150 g cukier biały

4 szt. jajka całe

1 łyżka mąka pszenna lubella

200 g gotowa masa kajmakowa

3 łyżka rodzynki

3 łyżka miechunka

Przygotowanie


1

Do miseczki wkładamy wszystkie składniki na ciasto. Łączymy aby powstała nam kruszonka. Taką kruszonką wykładamy dno tortownicy, ale nie ugniatamy jej. Kilka łyżek kruszonki odkładamy.

2

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Powoli dodajemy miękkie masło, a później ser i mąkę.

3

Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy masę krówkową, a do drugiej rodzynki i miechunkę. Na ciasto wylewamy na przemian masy tak jak się robi ciasto Zebra.

4

Na wierzch kruszymy pozostawioną kruszonkę. Sernik pieczemy ok. 60 minut. Później możemy go zostawić w piekarniku aby ostygł. Zimny sernik polewamy czekoladową polewą.

Kategorie


Alergeny


Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły