Sernik falowany

m7
Sernik falowany

0

0 / 0

Sernik falowany to pyszne ciasto łączące delikatny sernik i ciasto kakaowe. Idealne do kawy lub herbaty.

12

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

2 łyżeczka proszek do pieczenia (ciasto)

1 kost. margaryna zwykła (ciasto)

1.50 szkl. mąka pszenna tortowa (ciasto)

1.50 szkl. cukier (ciasto)

1 szkl. cukier (masa)

1 szt. cukier wanilinowy (ciasto)

4 szt. jaja kurze całe (ciasto)

4 szt. jaja kurze całe (masa)

1 szt. budyń waniliowy

3 łyżka kakao (ciasto)

70 dek. ser biały (z kubełka)

0.50 kost. margaryna zwykła (masa)

Przygotowanie


1

Żółtka oddzielić od białek a białka ubić na sztywna pianę. Żółtka, cukier i masło ubić na puch. Następnie, mieszając stopniowo dodawać ser i proszek budyniowy. Na koniec powstałą masę delikatnie wymieszać z pianą z białek.

2

Margarynę, cukier, kakao oraz cukier waniliowy podlać 5 łyżkami wody i gotować 5 minut. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolita masę. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i ubitą pianę z białek i dokładnie wymieszać.

3

Do wyłożonej papierem do pieczenia formy wlać ciasto, a na nie porcjami - masę serową.

4

Piec 60 minut w temperaturze 190 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły