Sernik dwukolorowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sernik dwukolorowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973832869.jpeg&w=3840&q=75)
Sernik dwukolorowy
2
0 / 0
Sernik dwukolorowy
13
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 aromat cytrynowy
1 kg twaróg
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka margaryna zwykła
3 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1 szkl. cukier
0.75 szkl. cukier
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
5 szt. jaja kurze całe
2 łyżka kakao decomorreno
10 dag. bakalie
0.50 kostka margaryna zwykła
Przygotowanie
Ciasto:
Zrobić ciasto siekając tłuszcz z mąką i dodając resztę składników.
Podzielić na dwie części, włożyć do lodówki.
Masa serowa:
Twaróg zemleć.
Utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami, dodać twaróg, pianę, bakalie, aromat.
Wszystko wymieszać.
Na posmarowaną blachę zetrzeć na tarce jedną część ciasta.
Nałożyć masę serową i na wierzch zetrzeć na tarce drugą część ciasta.
Wstawić do piekarnika.
Piec 45 min. w gorącym piekarniku 210 C.