2

Składniki

3 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Mililitry
Aromat cytrynowy
1 Kilogram
twaróg
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
1 Szklanka
cukier
0.75 Szklanki
cukier
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
5 Sztuk
jaja kurze całe
10 Dekagramów
Bakalie
0.5 Kostki
margaryna zwykła
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto:
  2. Zrobić ciasto siekając tłuszcz z mąką i dodając resztę składników.
  3. Podzielić na dwie części, włożyć do lodówki.
  4. Masa serowa:
  5. Twaróg zemleć.
  6. Utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami, dodać twaróg, pianę, bakalie, aromat.
  7. Wszystko wymieszać.
  8. Na posmarowaną blachę zetrzeć na tarce jedną część ciasta.
  9. Nałożyć masę serową i na wierzch zetrzeć na tarce drugą część ciasta.
  10. Wstawić do piekarnika.
  11. Piec 45 min. w gorącym piekarniku 210 C.

Opis

Sernik dwukolorowy

Podobne przepisy

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Toffi

Przepis
Średni Do 1 godz
Toffi

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!