Sernik dwukolorowy

m7
Sernik dwukolorowy

2

0 / 0

Sernik dwukolorowy

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 aromat cytrynowy

1 kg twaróg

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 kostka margaryna zwykła

3 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

1 szkl. cukier

0.75 szkl. cukier

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

5 szt. jaja kurze całe

2 łyżka kakao decomorreno

10 dag. bakalie

0.50 kostka margaryna zwykła

Przygotowanie


1

Ciasto:

2

Zrobić ciasto siekając tłuszcz z mąką i dodając resztę składników.

3

Podzielić na dwie części, włożyć do lodówki.

4

Masa serowa:

5

Twaróg zemleć.

6

Utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami, dodać twaróg, pianę, bakalie, aromat.

7

Wszystko wymieszać.

8

Na posmarowaną blachę zetrzeć na tarce jedną część ciasta.

9

Nałożyć masę serową i na wierzch zetrzeć na tarce drugą część ciasta.

10

Wstawić do piekarnika.

11

Piec 45 min. w gorącym piekarniku 210 C.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

977

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

106

gram

Tłuszcze

49

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły