Sernik dwukolorowy
m7
Sernik dwukolorowy
Wartości odżywcze na porcję
Energia
977
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
106
gram
Tłuszcze
49
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Sernik dwukolorowy
13
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 aromat cytrynowy
1 kg twaróg
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka margaryna zwykła
3 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1 szkl. cukier
0.75 szkl. cukier
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
5 szt. jaja kurze całe
2 łyżka kakao decomorreno
10 dag. bakalie
0.50 kostka margaryna zwykła
Przygotowanie
Ciasto:
Zrobić ciasto siekając tłuszcz z mąką i dodając resztę składników.
Podzielić na dwie części, włożyć do lodówki.
Masa serowa:
Twaróg zemleć.
Utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami, dodać twaróg, pianę, bakalie, aromat.
Wszystko wymieszać.
Na posmarowaną blachę zetrzeć na tarce jedną część ciasta.
Nałożyć masę serową i na wierzch zetrzeć na tarce drugą część ciasta.
Wstawić do piekarnika.
Piec 45 min. w gorącym piekarniku 210 C.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
977
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
106
gram
Tłuszcze
49
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.