Sernik czekoladowy

m7
Sernik czekoladowy

0

0 / 0

Pyszny, ciężki, mocno czekoladowy sernik na kruchym kakaowym spodzie. Pyszny!

16

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


32 porcje

Składniki

1 kg twaróg półtłusty

1 łyżecz. proszek do pieczenia

2 łyżecz. cukier waniliowy

200 g czekolada gorzka

50 g czekolada

1 szkl. mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. cukier

0.50 szt. masło roślinne

1 szt. jajko

8 szt. jaja kurze całe

2 łyżka cukier

1 łyżka cukier waniliowy

1 łyżka kakao decomorreno

1 łyżka śmietana 18%

4 łyżka masło

2 łyżka budyń śmietankowy

Przygotowanie


1

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Włożyć na pół godziny do lodówki.

2

Żółtka utrzeć z cukrami, dodać masło, znów utrzeć. Połączyć z proszkiem budyniowym i twarogiem.

3

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Do masy dodać roztopioną lekko ostudzoną czekoladę.

4

Białka ubić ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszać z ciemną masą serową.

5

Blaszkę wyłożyć pergaminem, położyć rozwałkowane ciasto. Następnie wyłożyć ciemną masę.

6

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 st. C i piec ok. 1 godziny.

7

Po upieczeniu i ostudzeniu można polukrować lub posypać wiórkami czekolady.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

179

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły