Sernik czarno-biały

m7

Przepis na ten sernik jest już wiekowy :) moja mama robi go na różne imprezy i przyjęcia, zawsze się sprawdza wyśmienicie :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
578
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
58
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 2
Przepis na ten sernik jest już wiekowy :) moja mama robi go na różne imprezy i przyjęcia, zawsze się sprawdza wyśmienicie :)
14
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1 kg twaróg
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 szkl. cukier
1 szkl. cukier
0.50 szkl. rodzynki
6 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
2 łyżka śmietana
4 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka mąka ziemniaczana
1 łyżka skórka pomarańczowa
35 dag. mąka pszenna
17 dag. margaryna
17 dag. masło
Przygotowanie
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, kakao, śmietanę, margarynę. Wysiekać, wyrobić.
Ciasto podzielić na dwie części i schować do lodówki.
Do miski przełożyć masło z cukrem. Ucierać. Następnie po kolei dodawać żółtka, mąkę ziemniaczaną, ser. Na końcu dodać ubitą z białek pianę i delikatnie wymieszać. Można połączyć masę z rodzynkami i skórką pomarańczową.
Blachę o wymiarach 30x30cm wysmarować margaryną. Na grubych oczkach tarki zetrzeć jedną część ciasta. Wylać ser. Na to ponownie zetrzeć ciasto.
Piec około 60 minut w temperaturze 175 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
578
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
58
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.