Sernik czarno-biały

m7
Sernik czarno-biały

0

5 / 2

Przepis na ten sernik jest już wiekowy :) moja mama robi go na różne imprezy i przyjęcia, zawsze się sprawdza wyśmienicie :)

14

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 kg twaróg

1 łyżeczka proszek do pieczenia

0.50 szkl. cukier

1 szkl. cukier

0.50 szkl. rodzynki

6 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

2 łyżka śmietana

4 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka mąka ziemniaczana

1 łyżka skórka pomarańczowa

35 dek. mąka pszenna

17 dek. margaryna

17 dek. masło

Przygotowanie


1

Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, kakao, śmietanę, margarynę. Wysiekać, wyrobić.

2

Ciasto podzielić na dwie części i schować do lodówki.

3

Do miski przełożyć masło z cukrem. Ucierać. Następnie po kolei dodawać żółtka, mąkę ziemniaczaną, ser. Na końcu dodać ubitą z białek pianę i delikatnie wymieszać. Można połączyć masę z rodzynkami i skórką pomarańczową.

4

Blachę o wymiarach 30x30cm wysmarować margaryną. Na grubych oczkach tarki zetrzeć jedną część ciasta. Wylać ser. Na to ponownie zetrzeć ciasto.

5

Piec około 60 minut w temperaturze 175 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły