Sernik cioci irenki

m7
Sernik cioci irenki

1

0 / 0

Przebój cioci irenki! Nie ma świąt, by nie zagościł na naszym stole! Absolutny hit!

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 kg ser do masy

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 szkl. cukier

1.30 szkl. cukier do masy

1 szt. żółtko

2 szt. budyń śmietankowy

4 szt. jaja do masy

1 łyżka kakao decomorreno

1 łyżka mrożona skórka pomarańczowa do masy

12.50 dag. margaryna kasia

25 dag. margaryna kasia do masy serowej

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść, podzielić na dwie części, jedną włożyć do lodówki, drugą do zamrażarki. Przygotować masę serową: kasię utrzeć z cukrem i żółtkami, dodawać po łyżce zmielony ser i budynie w proszku, na koniec delikatnie wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek, dodać skórkę pomarańczową. Formę posmarować kasią i wyłożyć papierem. Jedną część ciasta wyłożyć na dno blachy, rozprowadzić masę serową, a na wierzch zetrzeć zamrożoną część ciasta. Piec około 60 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni c.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

267

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

29

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły