Sernik cioci irenki
m7
Przebój cioci irenki! Nie ma świąt, by nie zagościł na naszym stole! Absolutny hit!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
267
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Przebój cioci irenki! Nie ma świąt, by nie zagościł na naszym stole! Absolutny hit!
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 kg ser do masy
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 szkl. cukier
1.30 szkl. cukier do masy
1 szt. żółtko
2 szt. budyń śmietankowy
4 szt. jaja do masy
1 łyżka kakao decomorreno
1 łyżka mrożona skórka pomarańczowa do masy
12.50 dag. margaryna kasia
25 dag. margaryna kasia do masy serowej
Przygotowanie
Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść, podzielić na dwie części, jedną włożyć do lodówki, drugą do zamrażarki. Przygotować masę serową: kasię utrzeć z cukrem i żółtkami, dodawać po łyżce zmielony ser i budynie w proszku, na koniec delikatnie wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek, dodać skórkę pomarańczową. Formę posmarować kasią i wyłożyć papierem. Jedną część ciasta wyłożyć na dno blachy, rozprowadzić masę serową, a na wierzch zetrzeć zamrożoną część ciasta. Piec około 60 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni c.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
267
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.