Sernik cappuccino

Kakao DecoMorreno
Sernik cappuccino

2

0 / 0

Sernik cappuccino to aromatyczne ciasto, które z pewnością zasmakuje miłośnikom kremowych deserów i kawy. Doskonale sprawdzi się jako deser po obiedzie lub kolacji. Można go również podać do popołudniowej kawy. Co więcej, sernik cappuccino jest wyjątkowo szybki i prosty w przygotowaniu, a dodatkowo świetnie prezentuje się na stole. Smacznego!

11

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 opak. biszkopty okrągłe

1 kg twaróg sernikowy

200 g mascarpone

100 g masło

1 szkl. cukier

2 szt. jajka całe

2 opak. budyń waniliowy

200 ml mleko

1 łyżka mąka ziemnaczana

4 łyżka kawa rozpuszczalna

2 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Masło rozpuścić razem z cukrem w dużym rondlu.

2

W misce rozpuścić kawę i cukier w 350 ml gorącej wody. Budynie wymieszać z mlekiem oraz mąką ziemniaczaną.

3

Kiedy cukier się rozpuści, dodać twaróg, jajka, mascarpone oraz mleko z budyniami i cały czas mieszając na średnim ogniu zagotować. Kiedy masa się zagotuje i zgęstnieje, odstawić.

4

Dno tortownicy o wymiarach 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia.

5

Biszkopty moczyć w kawie i ułożyć ciasno na dnie formy, a następnie przełożyć połową masy serowej. Znowu ułożyć warstwę namoczonych biszkoptów i resztę masy.

6

Na wierzch wyłożyć lekko zanurzone od spodu biszkopty i całość posypać kakao.

7

Ciasto odstawić na całą noc do lodówki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły