Sernik brzoskwiniowy na zimno
m7
Szybkie, smaczne, wszystkim smakowało:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
203
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Szybkie, smaczne, wszystkim smakowało:)
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
375 śmietanka kremowa 30%
10 g żelatyna
0.25 szkl. brzoskwinia w syropie
2 szt. galaretka brzoskwiniowa
1 szt. brzoskwinia w syropie
2 szt. fix do śmietany
1 szt. biszkopt gotowy
50 dag. twaróg półtłusty
Przygotowanie
Biszkopt kupiłam akurat gotowy, do ciasta mogą być również podłużne lub okrągłe biszkopty.
MASA SEROWA: Przemielony 2-krotnie twaróg mieszamy z syropem brzoskwiniowym i cukrem, dodajemy rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem śmietan fixu. Dodajemy do masy serowej, mieszamy. Część brzoskwiń kroimy w kosteczkę dodajemy do masy serowej, pozostałe kroimy w plastry.
GALARETKĘ: przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, schładzamy.
Na dno okrągłej tortownicy układamy biszkopt, następnie masę serową, wyrównujemy, układamy plastry brzoskwiń, zalewamy galaretką, wkładamy do lodówki do przestudzenia.
SMACZNEGO!!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
203
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.