1

Składniki

375 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
10 Gramów
ŻELATYNA
0.25 Szklanki
brzoskwinia w syropie
2 Sztuki
Galaretka brzoskwiniowa
1 Sztuka
brzoskwinia w syropie
2 Sztuki
Fix do śmietany
1 Sztuka
Biszkopt gotowy
50 Dekagramów
twaróg półtłusty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Biszkopt kupiłam akurat gotowy, do ciasta mogą być również podłużne lub okrągłe biszkopty.
  2. MASA SEROWA: Przemielony 2-krotnie twaróg mieszamy z syropem brzoskwiniowym i cukrem, dodajemy rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem śmietan fixu. Dodajemy do masy serowej, mieszamy. Część brzoskwiń kroimy w kosteczkę dodajemy do masy serowej, pozostałe kroimy w plastry.
  3. GALARETKĘ: przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, schładzamy.
  4. Na dno okrągłej tortownicy układamy biszkopt, następnie masę serową, wyrównujemy, układamy plastry brzoskwiń, zalewamy galaretką, wkładamy do lodówki do przestudzenia.
  5. SMACZNEGO!!!!

Opis

Szybkie, smaczne, wszystkim smakowało:)

Podobne przepisy

Panna cotta

Łatwy Ponad 3 godz.

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz.

Chłodnik malinowy

Łatwy Do 40 min.

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz.

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz.

Deser 3-warstwowy na lato

Łatwy Do 40 min.

Domowe lody ciasteczkowe

Łatwy Do 1 godz.

Kakaowa Panna Cotta

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!