Sernik brzoskwiniowy na zimno

m7
Sernik brzoskwiniowy na zimno

2

0 / 0

Szybkie, smaczne, wszystkim smakowało:)

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

375 śmietanka kremowa 30%

10 g żelatyna

0.25 szkl. brzoskwinia w syropie

2 szt. galaretka brzoskwiniowa

1 szt. brzoskwinia w syropie

2 szt. fix do śmietany

1 szt. biszkopt gotowy

50 dag. twaróg półtłusty

Przygotowanie


1

Biszkopt kupiłam akurat gotowy, do ciasta mogą być również podłużne lub okrągłe biszkopty.

2

MASA SEROWA: Przemielony 2-krotnie twaróg mieszamy z syropem brzoskwiniowym i cukrem, dodajemy rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem śmietan fixu. Dodajemy do masy serowej, mieszamy. Część brzoskwiń kroimy w kosteczkę dodajemy do masy serowej, pozostałe kroimy w plastry.

3

GALARETKĘ: przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, schładzamy.

4

Na dno okrągłej tortownicy układamy biszkopt, następnie masę serową, wyrównujemy, układamy plastry brzoskwiń, zalewamy galaretką, wkładamy do lodówki do przestudzenia.

5

SMACZNEGO!!!!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

203

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły