Sernik brzoskwiniowy na zimno
m7
Szybkie, smaczne, wszystkim smakowało:)
2
0 / 0
Szybkie, smaczne, wszystkim smakowało:)
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
375 śmietanka kremowa 30%
10 g żelatyna
0.25 szkl. brzoskwinia w syropie
2 szt. galaretka brzoskwiniowa
1 szt. brzoskwinia w syropie
2 szt. fix do śmietany
1 szt. biszkopt gotowy
50 dag. twaróg półtłusty
Przygotowanie
Biszkopt kupiłam akurat gotowy, do ciasta mogą być również podłużne lub okrągłe biszkopty.
MASA SEROWA: Przemielony 2-krotnie twaróg mieszamy z syropem brzoskwiniowym i cukrem, dodajemy rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem śmietan fixu. Dodajemy do masy serowej, mieszamy. Część brzoskwiń kroimy w kosteczkę dodajemy do masy serowej, pozostałe kroimy w plastry.
GALARETKĘ: przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, schładzamy.
Na dno okrągłej tortownicy układamy biszkopt, następnie masę serową, wyrównujemy, układamy plastry brzoskwiń, zalewamy galaretką, wkładamy do lodówki do przestudzenia.
SMACZNEGO!!!!