Sernik brzoskwiniowy na zimno
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sernik brzoskwiniowy na zimno](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973563180.jpeg&w=3840&q=75)
Szybkie, smaczne, wszystkim smakowało:)
2
0 / 0
Szybkie, smaczne, wszystkim smakowało:)
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
375 śmietanka kremowa 30%
10 g żelatyna
0.25 szkl. brzoskwinia w syropie
2 szt. galaretka brzoskwiniowa
1 szt. brzoskwinia w syropie
2 szt. fix do śmietany
1 szt. biszkopt gotowy
50 dag. twaróg półtłusty
Przygotowanie
Biszkopt kupiłam akurat gotowy, do ciasta mogą być również podłużne lub okrągłe biszkopty.
MASA SEROWA: Przemielony 2-krotnie twaróg mieszamy z syropem brzoskwiniowym i cukrem, dodajemy rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem śmietan fixu. Dodajemy do masy serowej, mieszamy. Część brzoskwiń kroimy w kosteczkę dodajemy do masy serowej, pozostałe kroimy w plastry.
GALARETKĘ: przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, schładzamy.
Na dno okrągłej tortownicy układamy biszkopt, następnie masę serową, wyrównujemy, układamy plastry brzoskwiń, zalewamy galaretką, wkładamy do lodówki do przestudzenia.
SMACZNEGO!!!!