1

Składniki

375 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
10 Gramów
ŻELATYNA
0.25 Szklanki
brzoskwinia w syropie
2 Sztuki
Galaretka brzoskwiniowa
1 Sztuka
brzoskwinia w syropie
2 Sztuki
Fix do śmietany
1 Sztuka
Biszkopt gotowy
50 Dekagramów
twaróg półtłusty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Biszkopt kupiłam akurat gotowy, do ciasta mogą być również podłużne lub okrągłe biszkopty.
  2. MASA SEROWA: Przemielony 2-krotnie twaróg mieszamy z syropem brzoskwiniowym i cukrem, dodajemy rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem śmietan fixu. Dodajemy do masy serowej, mieszamy. Część brzoskwiń kroimy w kosteczkę dodajemy do masy serowej, pozostałe kroimy w plastry.
  3. GALARETKĘ: przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, schładzamy.
  4. Na dno okrągłej tortownicy układamy biszkopt, następnie masę serową, wyrównujemy, układamy plastry brzoskwiń, zalewamy galaretką, wkładamy do lodówki do przestudzenia.
  5. SMACZNEGO!!!!

Opis

Szybkie, smaczne, wszystkim smakowało:)

Podobne przepisy

Panna cotta

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Panna cotta

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Tarta kukurydziana bez pieczenia

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Tarta kukurydziana bez pieczenia

Beza z malinami i borówkami

Przepis
Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Chłodnik malinowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Chłodnik malinowy

Ciasto kakaowo bananowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Ciasto z kakaowym musem

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!