Sernik brzoskwiniowy na zimno

m7
Sernik brzoskwiniowy na zimno

Średnia 0 / 0

Oceń!

Szybkie, smaczne, wszystkim smakowało:)

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

375 śmietanka kremowa 30%

10 g żelatyna

0.25 szkl. brzoskwinia w syropie

2 szt. galaretka brzoskwiniowa

1 szt. brzoskwinia w syropie

2 szt. fix do śmietany

1 szt. biszkopt gotowy

50 dag. twaróg półtłusty

Przygotowanie


Biszkopt kupiłam akurat gotowy, do ciasta mogą być również podłużne lub okrągłe biszkopty.

MASA SEROWA: Przemielony 2-krotnie twaróg mieszamy z syropem brzoskwiniowym i cukrem, dodajemy rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem śmietan fixu. Dodajemy do masy serowej, mieszamy. Część brzoskwiń kroimy w kosteczkę dodajemy do masy serowej, pozostałe kroimy w plastry.

GALARETKĘ: przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, schładzamy.

Na dno okrągłej tortownicy układamy biszkopt, następnie masę serową, wyrównujemy, układamy plastry brzoskwiń, zalewamy galaretką, wkładamy do lodówki do przestudzenia.

SMACZNEGO!!!!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

203

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły