Sernik Bożonarodzeniowy

EmiliaMojta

Wartości odżywcze na porcję
Energia
628
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
14
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
3 szt. jaja kurze całe
1 kg twaróg trzykrotnie zmielony
1 szkl. cukier
1 łyżecz. sok z cytryny
1 opak. cukier waniliowy
1.20 szkl. olej
1 szkl. mleko uht 3,2%
1 szt. budyń śmietankowy
1 puszka brzoskwinia w syropie
3 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
2 łyżecz. proszek do pieczenia
250 g masło
0.50 szkl. cukier
0.50 szkl. wiórki kokosowe
Przygotowanie
Składniki ciasta zagnieść. 1/4 odłóż na kruszonkę i tę część ciasta wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Resztę wylej na blachę.
Jaja ubij. Dodaj ser, sok z cytryny, cukier waniliowy, olej, budyń i mleko.
Wymieszaj pokrojone owoce, a masę wylej na ciasto.
Porwij ciasto na kruszonkę i posyp masę.
Piecz ciasto w temperaturze 180 stopni około 50 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
628
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.