Sernik Bożonarodzeniowy

EmiliaMojta
Sernik Bożonarodzeniowy

0

0 / 0

14

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

3 szt. jaja kurze całe

1 kg twaróg trzykrotnie zmielony

1 szkl. cukier

1 łyżeczka sok z cytryny

1 opak. cukier waniliowy

1.20 szkl. olej

1 szkl. mleko uht 3,2%

1 szt. budyń śmietankowy

1 pusz. brzoskwinia w syropie

3 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

2 łyżeczka proszek do pieczenia

250 g masło

0.50 szkl. cukier

0.50 szkl. wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

Składniki ciasta zagnieść. 1/4 odłóż na kruszonkę i tę część ciasta wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Resztę wylej na blachę.

2

Jaja ubij. Dodaj ser, sok z cytryny, cukier waniliowy, olej, budyń i mleko.

3

Wymieszaj pokrojone owoce, a masę wylej na ciasto.

4

Porwij ciasto na kruszonkę i posyp masę.

5

Piecz ciasto w temperaturze 180 stopni około 50 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły