Example thumb
0

Składniki

2.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
1200 Gramów
śmietana 18%
100 Gramów
wiórki kokosowe
1.5 Szklanki
cukier
5 Sztuk
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
budyń śmietankowy
5 Sztuk
białko jaja kurzego
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ze składników na ciasto zagniatamy wszystko razem odkładając białka z jajek.
  2. Dzielimy ciasto na dwie części 3/4 i 1/4.
  3. Większą część odkładamy do lodówki a mniejszą do zamrażarki.
  4. Po ok 30 min. wykładamy ciasto z lodówki na blachę, na którą wylejemy masę śmietanową.
  5. Śmietany, budyń, wiórki łączymy razem- masa śmietanowa
  6. Białka ubijamy na sztywno.
  7. Na koniec dodajemy cukier.
  8. Następnie delikatnie mieszamy z masą śmietanową i wylewamy na ciasto.
  9. Na wierzch ścieramy na tarce ciasto z zamrażarki.
  10. Pieczemy 60 min w temp. 180 stopni.

Opis

Szybkie ciasto a la sernik.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!