0

Składniki

2.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
1200 Gramów
śmietana 18%
100 Gramów
wiórki kokosowe
1.5 Szklanki
cukier
5 Sztuk
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
budyń śmietankowy
5 Sztuk
białko jaja kurzego
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ze składników na ciasto zagniatamy wszystko razem odkładając białka z jajek.
  2. Dzielimy ciasto na dwie części 3/4 i 1/4.
  3. Większą część odkładamy do lodówki a mniejszą do zamrażarki.
  4. Po ok 30 min. wykładamy ciasto z lodówki na blachę, na którą wylejemy masę śmietanową.
  5. Śmietany, budyń, wiórki łączymy razem- masa śmietanowa
  6. Białka ubijamy na sztywno.
  7. Na koniec dodajemy cukier.
  8. Następnie delikatnie mieszamy z masą śmietanową i wylewamy na ciasto.
  9. Na wierzch ścieramy na tarce ciasto z zamrażarki.
  10. Pieczemy 60 min w temp. 180 stopni.

Opis

Szybkie ciasto a la sernik.

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Ciastka z cukrem

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka z cukrem

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Jabłecznik

Przepis
Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Kakaowa strucla z makiem

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Kakaowa strucla z makiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!