0

Składniki

2.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
1200 Gramów
śmietana 18%
100 Gramów
wiórki kokosowe
1.5 Szklanki
cukier
5 Sztuk
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
budyń śmietankowy
5 Sztuk
białko jaja kurzego
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ze składników na ciasto zagniatamy wszystko razem odkładając białka z jajek.
  2. Dzielimy ciasto na dwie części 3/4 i 1/4.
  3. Większą część odkładamy do lodówki a mniejszą do zamrażarki.
  4. Po ok 30 min. wykładamy ciasto z lodówki na blachę, na którą wylejemy masę śmietanową.
  5. Śmietany, budyń, wiórki łączymy razem- masa śmietanowa
  6. Białka ubijamy na sztywno.
  7. Na koniec dodajemy cukier.
  8. Następnie delikatnie mieszamy z masą śmietanową i wylewamy na ciasto.
  9. Na wierzch ścieramy na tarce ciasto z zamrażarki.
  10. Pieczemy 60 min w temp. 180 stopni.

Opis

Szybkie ciasto a la sernik.

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!