Sernik bez sera
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sernik bez sera](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F603-1702057514126.jpeg&w=3840&q=75)
Sernik bez sera? To możliwe! Wypróbuj nasz przepis na ciasto a'la sernik ze śmietaną i wiórkami kokosowymi. Zaskocz siebie i bliskich znakomitym smakiem!
0
0 / 0
Sernik bez sera? To możliwe! Wypróbuj nasz przepis na ciasto a'la sernik ze śmietaną i wiórkami kokosowymi. Zaskocz siebie i bliskich znakomitym smakiem!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
2.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka margaryna zwykła
1200 g śmietana 18%
100 g wiórki kokosowe
1.50 szkl. cukier
5 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. budyń śmietankowy
5 szt. białko jaja kurzego
Przygotowanie
Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto. Wszystko razem odkładając tylko białka z jajek.
Dzielimy ciasto na dwie części: 3/4 i 1/4.
Większą część odkładamy do lodówki a mniejszą do zamrażarki.
Po ok. 30 min. wykładamy ciasto z lodówki na blachę.
Śmietany, budyń, wiórki łączymy razem.
Białka ubijamy na sztywno. Na koniec dodajemy cukier.
Następnie delikatnie mieszamy z masą śmietanową i wylewamy na ciasto.
Na wierzch ścieramy na tarce ciasto z zamrażarki.
Pieczemy 60 min w temp. 180 stopni C.