0

Składniki

2 Łyżki
10 Sztuk
jajka
1 Szklanka
cukier
1 Kilogram
ser biały
1 Sztuka
budyń waniliowy
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
1.5 Opakowania
mieszane bakalie
1 Dekagram
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Opakowanie
polewa czekoladowa
20 Dekagramów
orzechy włoskie
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy ser, budyń, mąkę ziemniaczaną, mąkę tortową i proszek do pieczenia, cały czas delikatnie mieszając. Dodajemy bakalie i ponownie mieszamy.
  2. Blachę tortową smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wykładamy masę do formy. Pieczemy około 1 h w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
  3. Po ostudzeniu polewamy polewą czekoladową i ciasno układamy połówki orzechów.

Opis

Każdy kto go spróbuje zakocha się w tym smaku!

Podobne przepisy

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Toffi

Przepis
Średni Do 1 godz
Toffi

Sernik piernikowy

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Sernik piernikowy

Kawowe brownie

Przepis
Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Makowiec na kruchym cieście z polewą czekoladową

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec na kruchym cieście z polewą czekoladową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!