Sernik bakaliowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
marzena.smoter
![Sernik bakaliowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974244221.jpeg&w=3840&q=75)
Każdy kto go spróbuje zakocha się w tym smaku!
0
0 / 0
Każdy kto go spróbuje zakocha się w tym smaku!
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
10 szt. jaja l
1 szkl. cukier
1 kg ser biały
1 szt. budyń waniliowy
1 łyżka mąka ziemniaczana
1.50 opak. mieszane bakalie
1 dag. proszek do pieczenia
1 opak. polewa czekoladowa
20 dag. orzechy włoskie
2 łyżka mąka lubella puszysta tortowa
Przygotowanie
Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy ser, budyń, mąkę ziemniaczaną, mąkę tortową i proszek do pieczenia, cały czas delikatnie mieszając. Dodajemy bakalie i ponownie mieszamy.
Blachę tortową smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wykładamy masę do formy. Pieczemy około 1 h w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Po ostudzeniu polewamy polewą czekoladową i ciasno układamy połówki orzechów.