Sernik bakaliowy

marzena.smoter
Sernik bakaliowy

0

0 / 0

Każdy kto go spróbuje zakocha się w tym smaku!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

10 szt. jaja l

1 szkl. cukier

1 kg ser biały

1 szt. budyń waniliowy

1 łyżka mąka ziemniaczana

1.50 opak. mieszane bakalie

1 dek. proszek do pieczenia

1 opak. polewa czekoladowa

20 dek. orzechy włoskie

2 łyżka mąka lubella puszysta tortowa

Przygotowanie


1

Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy ser, budyń, mąkę ziemniaczaną, mąkę tortową i proszek do pieczenia, cały czas delikatnie mieszając. Dodajemy bakalie i ponownie mieszamy.

2

Blachę tortową smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wykładamy masę do formy. Pieczemy około 1 h w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

3

Po ostudzeniu polewamy polewą czekoladową i ciasno układamy połówki orzechów.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły