Sernik babci Wandzi

iwona.bakalarska
Sernik babci Wandzi

0

0 / 0

20

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


28 porcji

Składniki

2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 szkl. cukier

4 szt. żółtko jaja kurzego

0.50 kostka margaryna

1 łyżka ocet

1 łyżecz. proszek do pieczenia

16 g cukier wanilinowy

8 szt. białko jaja kurzego

1.50 szkl. cukier

1 kg ser śmietankowy

32 g cukier wanilinowy

0.50 szkl. olej rzepakowy tłoczony na zimno

4 szt. żółtko jaja kurzego

2 opak. budyń śmietankowy bez cukru

200 g kwaśna śmietana 18%

1 szkl. mleko 2%

0.50 kostka margaryna kasia

5 łyżecz. cukier

3 łyżecz. kakao decomorreno

1 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki na ciasto: mąka Lubella, cukier, żółtka, margaryna, ocet, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy włożyć do miski i zagnieść. Ciasto włożyć na pół godziny do lodówki.

2

Ser zmielić (drobne oczka), białka ubić z cukrem na sztywną masę. Do zmielonego sera dodać cukier wanilinowy, olej, żółtka, budyń, kwaśną śmietanę i mleko. Wymieszać.

3

Do masy serowej dodać ubite białka. Delikatnie wymieszać.

4

Ciasto wyłożyć na blaszkę. Wylać masę serową. Całość włożyć do zimnego piekarnika. Ustawić temperaturę na 150 *C. Piec 2 godziny. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik i zostawić sernik jeszcze na 0,5 godziny w piekarniku.

5

Przygotować polewę. Zagotować margarynę, cukier i kakao Decomorreno. Wystudzić masę i dodać jajko szybko mieszając. Polać polewą wystudzony sernik.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły