Sernik babci kazi

m7
Sernik babci kazi

Średnia 0 / 0

Oceń!

Przepis ten dostałam od swojej mamy był to mój pierwszy sernik który upiekłam :)

14

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 kg twaróg

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 kostka margaryna kasia

1 kostka margaryna kasia

3 szkl. mąka pszenna

1 szkl. cukier

1 szkl. cukier puder

1 szkl. rodzynki

5 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. cukier waniliowy

5 szt. jaja kurze całe

2 szt. budyń śmietankowy

1 szt. olejek pomarańczowy

Przygotowanie


Z podanych składników na ciasto zrobić kruszonkę.

ser zmielić dwa razy.

margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na pulchną masę.

dodajemy po trochu sera,po jednym żółtku nadal ucierając.

gdy już dodamy cały ser i wszystkie żółtka, dodajemy budyń, olejek i rodzynki.

na końcu włożyć pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać.

ciasto dzielimy na dwie części.

jedną porcję kruszonki kładziemy na spód blachy, na to kładziemy masę serową.

na wierzchu posypujemy drugą połową kruszonki.

piec ok 50-60 min 170-180 stop.

po wystudzeniu pudrujemy lub lukrujemy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

442

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

45

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły