3
Średnia: 5 (głosów: 1)

Składniki

1 Kilogram
Twaróg tłusty
200 Gramów
cukier
20 Gramów
CUKIER WANILIOWY
100 Gramów
rodzynki
50 Gramów
czekolada
6 Sztuk
jaja kurze całe
3 Łyżki
mąka ziemniaczana
3 Łyżki
wiórki kokosowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kilka godzin przed pieczeniem twaróg owijamy ręcznikami kuchennymi aby pozbyć się nadmiaru wilgoci. Ręczniki zmieniamy kiedy już nasiąkną. Twaróg mielimy maszynką, najlepiej dwa razy. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie dodajemy do nich zmielony ser, rodzynki i mąkę ziemniaczaną. Wszystko dokładnie mieszamy i dopiero na końcu dodajemy ubite białka bardzo delikatnie mieszając.
  2. Wykładamy tortownicę papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy około 1 godziny do chwili aż wierzch się zarumieni.
  3. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika, a po kwadransie wyciągamy sernik całkowicie.
  4. Układamy na wierzchu czekoladę połamaną na kostki i po 5 minutach rozsmarowujemy ją nożem po całym wierzchu. Na koniec posypujemy wiórkami kokosowymi.

Opis

Pyszny sernik.

Podobne przepisy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!