Sernik
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sernik](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974880157.jpeg&w=3840&q=75)
coś na deser
0
0 / 0
coś na deser
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg ser twarogowy
200 g biszkopty
1 szt. budyń śmietankowy
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
1 łyżka kakao decomorreno
1 łyżka wiórki kokosowe
0.50 szkl. cukier
0.50 szkl. olej
Przygotowanie
1
Tortownicę posmarować i wysypać bułką tartą. Wyłożyć dno biszkoptami.
2
Żółtka oddzielić od białek.
3
Wszystkie składniki na masę wymieszać, wlać na biszkopty.
4
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz 30 minut.
5
Z białek ubij sztywną pianę, dodając cukier waniliowy i kakao.
6
Wyjmij sernik z piekarnika, wyłóż kakaową pianę i posyp wiórkami. Wstaw ponownie ciasto do piekarnika, zmniejsz temperaturę do 160 stopni i piecz jeszcze około 40 minut.