Serniczek delikatny
m7
1
0 / 0
wyjątkowo delikatny i wilgotny
16
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 kg ser biały półtłusty
2 łyżeczka proszek do pieczenia
2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szkl. cukier
2.50 szkl. mleko
1 szkl. cukier puder
0.75 szkl. cukier
1 szt. jajko
2 szt. żółtko jaja kurzego
4 szt. żółtko jaja kurzego
2 szt. jajko
1 szt. budyń
6 szt. białko jaja kurzego
2 łyżka mąka ziemniaczana
10 dek. margaryna zwykła
0.50 szkl. olej
Przygotowanie
Składniki na Ciasto zagnieść.
Zmiksować: żółtka z cukrem dodać dwa całe jajka i po trochu sera. Gdy zakończymy dodawanie sera dodajemy do masy serowej kolejno: mleko, olej, budyń, cukier puder, mąkę ziemniaczaną a na sam koniec sztywną pianę z białek ubitą z odrobiną soli.
Na surowe ciasto wylewamy masę serową ( będzie dosyć płynna).
Pieczemy około 50-60 minut w 170 stopniach z termoobiegiem.