Serniczek delikatny

m7
Serniczek delikatny

1

0 / 0

wyjątkowo delikatny i wilgotny

16

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 kg ser biały półtłusty

2 łyżeczka proszek do pieczenia

2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szkl. cukier

2.50 szkl. mleko

1 szkl. cukier puder

0.75 szkl. cukier

1 szt. jajko

2 szt. żółtko jaja kurzego

4 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. jajko

1 szt. budyń

6 szt. białko jaja kurzego

2 łyżka mąka ziemniaczana

10 dek. margaryna zwykła

0.50 szkl. olej

Przygotowanie


1

Składniki na Ciasto zagnieść.

2

Zmiksować: żółtka z cukrem dodać dwa całe jajka i po trochu sera. Gdy zakończymy dodawanie sera dodajemy do masy serowej kolejno: mleko, olej, budyń, cukier puder, mąkę ziemniaczaną a na sam koniec sztywną pianę z białek ubitą z odrobiną soli.

3

Na surowe ciasto wylewamy masę serową ( będzie dosyć płynna).

4

Pieczemy około 50-60 minut w 170 stopniach z termoobiegiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły