0

Składniki

125 Mililitrów
woda
200 Mililitrów
mleko UHT 3,2%
400 Gramów
truskawki
1 Sztuka
galaretka truskawkowa
1 Sztuka
bita śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bitą śmietanę przygotować wg,przepisu na opakowaniu .
  2. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i pozostawić do ostudzenia.
  3. Truskawki umyć i zmiksować .Połączyć je z bitą śmietaną ,tężejącą galaretką .
  4. Przełożyć do pucharków lub salaterek .
  5. Dla urozmaicenia można powrzucać do środka pokrojone cząstki truskawek.
  6. Schłodzić w lodówce około 40 min.

Opis

Deser wyśmienicie zajmuje rączki dzieci .Pyszny i łatwy w wykonaniu .

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz.

Chleb kakaowy

Łatwy Do 3 godz.

Choco-szaszłyki z owocami - Nie tylko dla dzieci

Łatwy Do 20 min.

Chocolatta Pomarańczowa

Łatwy Do 20 min.

Chrupkie pieczywo z migdałów i ziaren z dżemem brzoskwiniowy...

Łatwy Do 40 min.

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz.

Czekoladowe świderki z truskawkami

Łatwy Do 40 min.

Deser 3-warstwowy na lato

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!