0

Składniki

125 Mililitrów
woda
200 Mililitrów
mleko UHT 3,2%
400 Gramów
truskawki
1 Sztuka
galaretka truskawkowa
1 Sztuka
bita śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bitą śmietanę przygotować wg,przepisu na opakowaniu .
  2. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i pozostawić do ostudzenia.
  3. Truskawki umyć i zmiksować .Połączyć je z bitą śmietaną ,tężejącą galaretką .
  4. Przełożyć do pucharków lub salaterek .
  5. Dla urozmaicenia można powrzucać do środka pokrojone cząstki truskawek.
  6. Schłodzić w lodówce około 40 min.

Opis

Deser wyśmienicie zajmuje rączki dzieci .Pyszny i łatwy w wykonaniu .

Podobne przepisy

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Murzynek z kalafiora

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Murzynek z kalafiora

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Chleb kakaowy

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Chleb kakaowy

Choco-szaszłyki z Lubella Mlekołaki Choco Kulki

Przepis
Łatwy Do 15 min
Choco-szaszłyki z Lubella Mlekołaki Choco Kulki

Choco-szaszłyki z owocami - Nie tylko dla dzieci

Przepis
Łatwy Do 15 min
Choco-szaszłyki z owocami - Nie tylko dla dzieci

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!