0

Składniki

125 Mililitrów
woda
200 Mililitrów
mleko UHT 3,2%
400 Gramów
truskawki
1 Sztuka
galaretka truskawkowa
1 Sztuka
bita śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bitą śmietanę przygotować wg,przepisu na opakowaniu .
  2. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i pozostawić do ostudzenia.
  3. Truskawki umyć i zmiksować .Połączyć je z bitą śmietaną ,tężejącą galaretką .
  4. Przełożyć do pucharków lub salaterek .
  5. Dla urozmaicenia można powrzucać do środka pokrojone cząstki truskawek.
  6. Schłodzić w lodówce około 40 min.

Opis

Deser wyśmienicie zajmuje rączki dzieci .Pyszny i łatwy w wykonaniu .

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Chleb kakaowy

Łatwy Do 3 godz
Chleb kakaowy

Choco-szaszłyki z Lubella Mlekołaki Choco Kulki

Łatwy Do 15 min
Choco-szaszłyki z Lubella Mlekołaki Choco Kulki

Choco-szaszłyki z owocami - Nie tylko dla dzieci

Łatwy Do 15 min
Choco-szaszłyki z owocami - Nie tylko dla dzieci

Chocolatta Pomarańczowa

Łatwy Do 15 min
Chocolatta Pomarańczowa

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Czekoladowe świderki z truskawkami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe świderki z truskawkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!