Serek topiony

m7
Serek topiony

0

0 / 0

Super domowy serek topiony...................

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

3 szczyp. sól

4 szczyp. pieprz

2 szczyp. chili

2 szczyp. sól

250 g twaróg półtłusty

50 g cielęcina łopatka

1 łyżka szczypiorek

0.50 łyżecz. soda oczyszczona

Przygotowanie


1

Przygotować rondelek z wodą, metalową miskę i drewnianą łyżkę.

2

Do rondelka nalać wodę do 1/2 wysokości.

3

Na rondelku ustawić miskę, powinna swobodnie opierać się o rondelek.

4

Włączyć gaz i wrzucić twaróg do miski.

5

Podgrzewać wodę, ser powinien zacząć się roztapiać.

6

Dodać sodę, i mieszać twaróg.

7

Dodać pozostałe przyprawy do smaku.

8

Podgrzewać jeszcze minutę, wyłączyć gaz.

9

Łopatkę pokroić w drobną kosteczkę, szczypiorek umyć, osuszyć i również pokroić.

10

Szczypior i łopatkę dodać do sera, wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

76

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły