Serek topiony

m7
Serek topiony

Średnia 0 / 0

Oceń!

Super domowy serek topiony...................

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

3 szczyp. sól

4 szczyp. pieprz

2 szczyp. chili

2 szczyp. sól

250 g twaróg półtłusty

50 g cielęcina łopatka

1 łyżka szczypiorek

0.50 łyżecz. soda oczyszczona

Przygotowanie


Przygotować rondelek z wodą, metalową miskę i drewnianą łyżkę.

Do rondelka nalać wodę do 1/2 wysokości.

Na rondelku ustawić miskę, powinna swobodnie opierać się o rondelek.

Włączyć gaz i wrzucić twaróg do miski.

Podgrzewać wodę, ser powinien zacząć się roztapiać.

Dodać sodę, i mieszać twaróg.

Dodać pozostałe przyprawy do smaku.

Podgrzewać jeszcze minutę, wyłączyć gaz.

Łopatkę pokroić w drobną kosteczkę, szczypiorek umyć, osuszyć i również pokroić.

Szczypior i łopatkę dodać do sera, wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

76

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły