Serek topiony
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Serek topiony](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974607894.jpeg&w=3840&q=75)
Super domowy serek topiony...................
0
0 / 0
Super domowy serek topiony...................
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
3 szczyp. sól
4 szczyp. pieprz
2 szczyp. chili
2 szczyp. sól
250 g twaróg półtłusty
50 g cielęcina łopatka
1 łyżka szczypiorek
0.50 łyżecz. soda oczyszczona
Przygotowanie
Przygotować rondelek z wodą, metalową miskę i drewnianą łyżkę.
Do rondelka nalać wodę do 1/2 wysokości.
Na rondelku ustawić miskę, powinna swobodnie opierać się o rondelek.
Włączyć gaz i wrzucić twaróg do miski.
Podgrzewać wodę, ser powinien zacząć się roztapiać.
Dodać sodę, i mieszać twaróg.
Dodać pozostałe przyprawy do smaku.
Podgrzewać jeszcze minutę, wyłączyć gaz.
Łopatkę pokroić w drobną kosteczkę, szczypiorek umyć, osuszyć i również pokroić.
Szczypior i łopatkę dodać do sera, wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić.