Serek topiony

m7
Serek topiony

0

0 / 0

Super domowy serek topiony...................

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

3 szcz. sól

4 szcz. pieprz

2 szcz. chili

2 szcz. sól

250 g twaróg półtłusty

50 g cielęcina łopatka

1 łyżka szczypiorek

0.50 łyżeczka soda oczyszczona

Przygotowanie


1

Przygotować rondelek z wodą, metalową miskę i drewnianą łyżkę.

2

Do rondelka nalać wodę do 1/2 wysokości.

3

Na rondelku ustawić miskę, powinna swobodnie opierać się o rondelek.

4

Włączyć gaz i wrzucić twaróg do miski.

5

Podgrzewać wodę, ser powinien zacząć się roztapiać.

6

Dodać sodę, i mieszać twaróg.

7

Dodać pozostałe przyprawy do smaku.

8

Podgrzewać jeszcze minutę, wyłączyć gaz.

9

Łopatkę pokroić w drobną kosteczkę, szczypiorek umyć, osuszyć i również pokroić.

10

Szczypior i łopatkę dodać do sera, wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły