Serduszkowe placuszki kukurydziane

MonikaOch
Serduszkowe placuszki kukurydziane

0

0 / 0

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 szkl. mąka kukurydziana

3 łyżka płatki lubella corn flakes klasyczne

0.50 szkl. ciepła woda

3 łyżka smalec

0.50 łyżecz. sól

15 dag. serek kanapkowy

5 szt. ogórki konserwowe krakus

6 szt. papryka konserwowa

Przygotowanie


1

Mąkę przesiewamy, dodajemy tłuszcz, sól i pokruszone płatki kukurydziane .

2

Zagniatamy elastyczne ciasto, stopniowo dolewając wodę.

3

Formujemy je w kulę, przykrywamy i jeśli mamy czas czekamy około pół godziny.

4

Ciasto dzielimy na części bądź więcej i formujemy kule.

5

Rozwałkowujemy i smażymy na bardzo rozgrzanej patelni z dwóch stron.

6

Po wystudzeniu wycinam foremką kształt serduszek.

7

Na każdy placuszek nakładam serek kanapkowy, konserwową paprykę i ogórka.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

300

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

47

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły