Serca indycze na ostro

m7
Serca indycze na ostro

0

0 / 0

Danie obiadowe na każdą okazję.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szcz. papryka czerwona słodka

0.50 łyżeczka imbir

1 łyżeczka przyprawa do gyrosa

2 łyżeczka koncentrat pomidorowy łowicz

2 łyżeczka lubella mąka puszysta uniwersalna

700 g serca indycze

1 szt. cebula

2 szt. marchew

1 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


1

Serca wymoczyć, oczyścić i zalać wodą tak by były zanurzone, dodać marchewkę, cebulę i soli do smaku.

2

Ugotować serca i warzywa. Wyjąc z bulionu, Bulion przecedzić do drugiego naczynia. Serca pokroić w plasterki, marchewkę w słupki i dodać do bulionu, doprawić przyprawami, pieprzem , imbirem, gyrosem i papryką, pogotować ok 10- 15 min. Rozmieszać z pół szkl wody mąkę i koncentrat, dodać do potrawki. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Podawać z kluskami śląskimi i ogórkiem konserwowym czy papryką

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły