Serca indycze na ostro
m7
Danie obiadowe na każdą okazję.
0
0 / 0
Danie obiadowe na każdą okazję.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. papryka czerwona słodka
0.50 łyżecz. imbir
1 łyżecz. przyprawa do gyrosa
2 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz
2 łyżecz. lubella mąka puszysta uniwersalna
700 g serca indycze
1 szt. cebula
2 szt. marchew
1 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
Serca wymoczyć, oczyścić i zalać wodą tak by były zanurzone, dodać marchewkę, cebulę i soli do smaku.
Ugotować serca i warzywa. Wyjąc z bulionu, Bulion przecedzić do drugiego naczynia. Serca pokroić w plasterki, marchewkę w słupki i dodać do bulionu, doprawić przyprawami, pieprzem , imbirem, gyrosem i papryką, pogotować ok 10- 15 min. Rozmieszać z pół szkl wody mąkę i koncentrat, dodać do potrawki. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Podawać z kluskami śląskimi i ogórkiem konserwowym czy papryką