Ser szopski w suszonych pomidorach
m7
Marynowane antipsti - inspiracja http://duygu.blox.pl/html/1310721,262146,169,170.html?1,1
0
0 / 0
Marynowane antipsti - inspiracja http://duygu.blox.pl/html/1310721,262146,169,170.html?1,1
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
250 oliwa z oliwek
200 g ser feta
12 szt. pomidory suszone
1 szt. papryczka chili
2 łyżka zioła prowansalskie
1 łyżka oregano
Przygotowanie
Zrobiłam dwa sloiczki.. w jednym jest ser szopski panierowany w ziolach prowansalskich i oregano, zawijany w suszone pomidory, spiete wykałaczką, dorbno pokojona papryczka i ziola, zalane wszystko oliwa z oliwek. w drugim tylko ser szopski drobno pokrojona papryczka chili i kawałki suszonych pomidorów oraz ziola. odstawione w ciemne chlodne miejsce.. zobaczymy co z tego wyjdzie:)
Jezeli chcecie dac do lodowki to radze zalac olejem rzepakowym bo oliwa z oliwek niskich temperatur nie znosi i olej sie zrobi w lodowce metny. Takie antipasti mozna trzymac od 2-3 tygodni. Oczywisci mozna skladniki zmienic na faszerowane fetą małe pomidorki, oliwki czy papryczki. Dzisiaj byłam w Sklepie Kolonialnym Connsoni w czestochowie i takie marynowane cudeńka kosztuja d 9,99 do 13.99 za 100g, wiec chyba warto zrobic cos takiego w domu :) napewno bedzie taniej