0

Składniki

250 Mililitrów
oliwa z oliwek
200 Gramów
ser feta
12 Sztuk
pomidory suszone
1 Sztuka
Papryczka chili
2 Łyżki
zioła prowansalskie
1 Łyżka
oregano
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zrobiłam dwa sloiczki.. w jednym jest ser szopski panierowany w ziolach prowansalskich i oregano, zawijany w suszone pomidory, spiete wykałaczką, dorbno pokojona papryczka i ziola, zalane wszystko oliwa z oliwek. w drugim tylko ser szopski drobno pokrojona papryczka chili i kawałki suszonych pomidorów oraz ziola. odstawione w ciemne chlodne miejsce.. zobaczymy co z tego wyjdzie:)
  2. Jezeli chcecie dac do lodowki to radze zalac olejem rzepakowym bo oliwa z oliwek niskich temperatur nie znosi i olej sie zrobi w lodowce metny. Takie antipasti mozna trzymac od 2-3 tygodni. Oczywisci mozna skladniki zmienic na faszerowane fetą małe pomidorki, oliwki czy papryczki. Dzisiaj byłam w Sklepie Kolonialnym Connsoni w czestochowie i takie marynowane cudeńka kosztuja d 9,99 do 13.99 za 100g, wiec chyba warto zrobic cos takiego w domu :) napewno bedzie taniej

Opis

Marynowane antipsti - inspiracja http://duygu.blox.pl/html/1310721,262146,169,170.html?1,1

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka z kakaowym dressingiem

Łatwy Do 3 godz.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!