Ser szopski w suszonych pomidorach

m7
Ser szopski w suszonych pomidorach

0

0 / 0

Marynowane antipsti - inspiracja http://duygu.blox.pl/html/1310721,262146,169,170.html?1,1

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

250 oliwa z oliwek

200 g ser feta

12 szt. pomidory suszone

1 szt. papryczka chili

2 łyżka zioła prowansalskie

1 łyżka oregano

Przygotowanie


1

Zrobiłam dwa sloiczki.. w jednym jest ser szopski panierowany w ziolach prowansalskich i oregano, zawijany w suszone pomidory, spiete wykałaczką, dorbno pokojona papryczka i ziola, zalane wszystko oliwa z oliwek. w drugim tylko ser szopski drobno pokrojona papryczka chili i kawałki suszonych pomidorów oraz ziola. odstawione w ciemne chlodne miejsce.. zobaczymy co z tego wyjdzie:)

2

Jezeli chcecie dac do lodowki to radze zalac olejem rzepakowym bo oliwa z oliwek niskich temperatur nie znosi i olej sie zrobi w lodowce metny. Takie antipasti mozna trzymac od 2-3 tygodni. Oczywisci mozna skladniki zmienic na faszerowane fetą małe pomidorki, oliwki czy papryczki. Dzisiaj byłam w Sklepie Kolonialnym Connsoni w czestochowie i takie marynowane cudeńka kosztuja d 9,99 do 13.99 za 100g, wiec chyba warto zrobic cos takiego w domu :) napewno bedzie taniej

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły