Ser camembert na rukoli

m7
Ser camembert na rukoli

Średnia 0 / 0

Oceń!

świetna i szybka potrawa na przyjęcie niedzielnych gości

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

2 szt. camembert

5 szt. brzoskwinia

1 szt. jajko

1 szt. rukola

1 szt. limonka

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

4 łyżka oliwa z oliwek

8 dag. polędwica wędzona

Przygotowanie


Na talerzach układamy rukolę,

brzoskwinie i polędwicę kroimy w paseczki,

układamy na rukoli,

polewamy oliwą z oliwek i sokiem z limonki, solimy, pieprzymy,

serki kroimy w poprzek na pół,

obtaczamy w jajku i mącę,

obsmażamy na patelni,

układamy na sałatce

Wartości odżywcze na porcję


Energia

619

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

43

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły