Seczuański po meksykańsku
SandraStypinska
Wartości odżywcze na porcję
Energia
550
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szt. sos seczuański
5 szt. placki tortilla
2 szt. filet z kurczaka
1 pęcz. świeża kolendra
250 g ser żółty
1 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
Krótko i na temat. Na małej ilości oleju słonecznikowego smażymy dwa filety z kurczaka.
Po zarumienieniu dodajemy sos seczuański. Po zagotowaniu czekamy pięć minut.
Następnie placki tortilli nadziewamy sosem i kurczakiem. Rolujemy, posypujemy żółtym serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 100 stopni C przez około 5 minut.
Na koniec posypujemy wszystko świeżą kolendrą i podajemy z surówką z białej kapusty.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
550
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.