Seczuański po meksykańsku

SandraStypinska
Seczuański po meksykańsku

0

0 / 0

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szt. sos seczuański

5 szt. placki tortilla

2 szt. filet z kurczaka

1 pęcz. świeża kolendra

250 g ser żółty

1 łyżka olej słonecznikowy

Przygotowanie


1

Krótko i na temat. Na małej ilości oleju słonecznikowego smażymy dwa filety z kurczaka.

2

Po zarumienieniu dodajemy sos seczuański. Po zagotowaniu czekamy pięć minut.

3

Następnie placki tortilli nadziewamy sosem i kurczakiem. Rolujemy, posypujemy żółtym serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 100 stopni C przez około 5 minut.

4

Na koniec posypujemy wszystko świeżą kolendrą i podajemy z surówką z białej kapusty.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły