Seczuański po meksykańsku
SandraStypinska
0
0 / 0
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szt. sos seczuański
5 szt. placki tortilla
2 szt. filet z kurczaka
1 pęcz. świeża kolendra
250 g ser żółty
1 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
1
Krótko i na temat. Na małej ilości oleju słonecznikowego smażymy dwa filety z kurczaka.
2
Po zarumienieniu dodajemy sos seczuański. Po zagotowaniu czekamy pięć minut.
3
Następnie placki tortilli nadziewamy sosem i kurczakiem. Rolujemy, posypujemy żółtym serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 100 stopni C przez około 5 minut.
4
Na koniec posypujemy wszystko świeżą kolendrą i podajemy z surówką z białej kapusty.