Seczuański po meksykańsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
SandraStypinska
![Seczuański po meksykańsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976609981.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szt. sos seczuański
5 szt. placki tortilla
2 szt. filet z kurczaka
1 pęcz. świeża kolendra
250 g ser żółty
1 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
1
Krótko i na temat. Na małej ilości oleju słonecznikowego smażymy dwa filety z kurczaka.
2
Po zarumienieniu dodajemy sos seczuański. Po zagotowaniu czekamy pięć minut.
3
Następnie placki tortilli nadziewamy sosem i kurczakiem. Rolujemy, posypujemy żółtym serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 100 stopni C przez około 5 minut.
4
Na koniec posypujemy wszystko świeżą kolendrą i podajemy z surówką z białej kapusty.