0

Składniki

1 Sztuka
Sos seczuański
5 Sztuk
Placki tortilla
250 Gramów
ser żółty
2 Sztuki
filet z kurczaka
1 Pęczek
Świeża kolendra
1 Łyżka
olej słonecznikowy
Kalorie dla 1 porcji
301-400 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Krótko i na temat. Na małej ilości oleju słonecznikowego smażymy dwa filety z kurczaka.
  2. Po zarumienieniu dodajemy sos seczuański. Po zagotowaniu czekamy pięć minut.
  3. Następnie placki tortilli nadziewamy sosem i kurczakiem. Rolujemy, posypujemy żółtym serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 100 stopni C przez około 5 minut.
  4. Na koniec posypujemy wszystko świeżą kolendrą i podajemy z surówką z białej kapusty.

Podobne przepisy

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Makaron świdry z boczkiem i kukurydzą w kremowym sosie

Średni Do 40 min
Makaron świdry z boczkiem i kukurydzą w kremowym sosie

Sos korzenny z ketchupowym kurczakiem w pomarańczy

Średni Do 2 godz
Sos korzenny z ketchupowym kurczakiem w pomarańczy

Dip barbecue na bazie ketchupu

Łatwy Do 15 min
Dip barbecue na bazie ketchupu

Dip czosnkowy na bazie ketchupu

Łatwy Do 15 min
Dip czosnkowy na bazie ketchupu

Marynata do mięs na bazie ketchupu

Łatwy Do 40 min
Marynata do mięs na bazie ketchupu

Ketchupowa fit pasta z tuńczykiem i awokado

Łatwy Do 15 min
Ketchupowa fit pasta z tuńczykiem i awokado

Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Średni Do 40 min
Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!