Seczuański po meksykańsku

SandraStypinska
Seczuański po meksykańsku

Średnia 0 / 0

Oceń!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szt. sos seczuański

5 szt. placki tortilla

2 szt. filet z kurczaka

1 pęcz. świeża kolendra

250 g ser żółty

1 łyżka olej słonecznikowy

Przygotowanie


Krótko i na temat. Na małej ilości oleju słonecznikowego smażymy dwa filety z kurczaka.

Po zarumienieniu dodajemy sos seczuański. Po zagotowaniu czekamy pięć minut.

Następnie placki tortilli nadziewamy sosem i kurczakiem. Rolujemy, posypujemy żółtym serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 100 stopni C przez około 5 minut.

Na koniec posypujemy wszystko świeżą kolendrą i podajemy z surówką z białej kapusty.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

550

kcal

Białka

43

gram

Węglowodany

39

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły