0

Składniki

1 Sztuka
Sos seczuański
5 Sztuk
Placki tortilla
250 Gramów
ser żółty
2 Sztuki
filet z kurczaka
1 Pęczek
Świeża kolendra
1 Łyżka
olej słonecznikowy
Kalorie dla 1 porcji
301-400 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Krótko i na temat. Na małej ilości oleju słonecznikowego smażymy dwa filety z kurczaka.
  2. Po zarumienieniu dodajemy sos seczuański. Po zagotowaniu czekamy pięć minut.
  3. Następnie placki tortilli nadziewamy sosem i kurczakiem. Rolujemy, posypujemy żółtym serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 100 stopni C przez około 5 minut.
  4. Na koniec posypujemy wszystko świeżą kolendrą i podajemy z surówką z białej kapusty.

Podobne przepisy

Sos korzenny z ketchupowym kurczakiem w pomarańczy

Przepis
Średni Do 2 godz
Sos korzenny z ketchupowym kurczakiem w pomarańczy

Makaron świdry z boczkiem i kukurydzą w kremowym sosie

Przepis
Średni Do 40 min
Makaron świdry z boczkiem i kukurydzą w kremowym sosie

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Przepis
Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Sos śmietanowo chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sos śmietanowo chrzanowy

Dip barbecue na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 15 min
Dip barbecue na bazie ketchupu

Dip czosnkowy na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 15 min
Dip czosnkowy na bazie ketchupu

Marynata do mięs na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Marynata do mięs na bazie ketchupu

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!