0

Składniki

0.7 Kilograma
ziemniaki
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
150 Gramów
masło
0.5 Szklanki
bułka tarta
2 Sztuki
ogórek
1 Sztuka
rzodkiewka
1 Sztuka
sałata lodowa
1 Sztuka
śmietana 18%
1 Sztuka
szczypiorek
1 Sztuka
koper ogrodowy
1 Sztuka
jajko
4 Łyżki
mleko UHT 0,5%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie wylać wodę, dodać 4 łyżki mleka i utłuc. Ogórki obrać, pokroić w plasterki, dodać śmietanę, lekko posolić i wymieszać, Sałatę umyć, porwać na strzępy, dodać śmietanę, rzodkiewkę umyć, pokroić w plasterki, szczypiorek pokroić w kawałeczki, dodać śmietanę i wymieszać.
  2. Schabowe utłuć tłuczkiem, lekko posolić, i dodać czarny pieprz.
  3. Przygotować bułkę tartą w jednej miseczce, jajko roztrzepać w drugiej i obtoczyć każdego kotleta najpierw w jajku, potem w bułce. Patelnię rozgrzać, dodać 150 g masła i usmażyć kotelety. Koperek pokroić i posymać nim ziemniaki do dokoracji.

Opis

Tradycyjny polski obiad - w sam raz na niedzielę :)

Podobne przepisy

Łosoś saute z ogórkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Kotlety z ryżu i pieczarek

Przepis
Średni Do 1 godz
Kotlety z ryżu i pieczarek

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Cielęcina w sosie koperkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Makaron nadziewany

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron nadziewany

Kluski leniwe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kluski leniwe

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!