Schabowy z grzybami i żółtym serem
m7
Schaboszczak to specjalność mojej teściowej a ten z grzybami to nawet mąż mój zjada do końca :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
266
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Schaboszczak to specjalność mojej teściowej a ten z grzybami to nawet mąż mój zjada do końca :)
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg pieczarki
1 szczyp. papryka ostra
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. sól
6 szt. plastry schabowego
6 szt. plastry sera żółtego
1 łyżka olej
Przygotowanie
Schabowe smażymy na oleju tylko opruszone solą, osobno smażymy pieczarki pokrojone w kostkę z pieprzem i papryką.
Gdy pieczarki będą już gotowe kładziemy je na kotlety, przykrywamy plasterkiem sera żółtego i pod przykryciem smażymy,aż ser się rozpuści.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
266
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.