Schabowy z grzybami i żółtym serem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Schabowy z grzybami i żółtym serem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977249574.jpeg&w=3840&q=75)
Schaboszczak to specjalność mojej teściowej a ten z grzybami to nawet mąż mój zjada do końca :)
0
0 / 0
Schaboszczak to specjalność mojej teściowej a ten z grzybami to nawet mąż mój zjada do końca :)
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg pieczarki
1 szczyp. papryka ostra
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. sól
6 szt. plastry schabowego
6 szt. plastry sera żółtego
1 łyżka olej
Przygotowanie
1
Schabowe smażymy na oleju tylko opruszone solą, osobno smażymy pieczarki pokrojone w kostkę z pieprzem i papryką.
2
Gdy pieczarki będą już gotowe kładziemy je na kotlety, przykrywamy plasterkiem sera żółtego i pod przykryciem smażymy,aż ser się rozpuści.