Schabowy w płatkach kukurydzianych

m7
Schabowy w płatkach kukurydzianych

Średnia 0 / 0

Oceń!

Kotlet schabowy w panierce z płatkami kukurydzianymi to trochę inny pomysł na niedzielny obiad.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 łyżecz. przyprawa typu warzywko

2 szt. kotlet schabowy

1 szt. jajko

2 łyżka margaryna

20 dag. płatki kukurydziane

Przygotowanie


Kotlety bić tłuczkiem aby były cienkie.

W misce roztrzepać jajko z dodatkiem przypraw.

Do drugiej miski wsypać płatki.

Kotlety obtoczyć w jajku, następnie w płatkach.

Smażyć ok.20-25min na patelni z margaryną.

Podawać z ziemniakami z koperkiem oraz marchewką z groszkiem, lub szpinakiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

709

kcal

Białka

44

gram

Węglowodany

85

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły