Schabowy w panierce migdałowej
eluchap
Nowy sposób na kotleta schabowego. Tym razem panierowany w migdałach - niezwykle smaczny i chrupiący. Polecamy podawać z ryżem i sałatą ze śmietaną.
0
0 / 0
Nowy sposób na kotleta schabowego. Tym razem panierowany w migdałach - niezwykle smaczny i chrupiący. Polecamy podawać z ryżem i sałatą ze śmietaną.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
150 g płatki migdałowe
4 szt. schab bez kości
2 szt. jajka przepiórcze
0.50 łyżeczka sól, pieprz
Przygotowanie
1
Kotlety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
2
Jajka rozbijamy i roztrzepujemy. Kotlety panierujemy w jajku, a następnie w migdałach.
3
Musimy mocno dociskać panierkę, aby nie "odleciała".
4
Smażymy na gorącym tłuszczu.