Schabowy w panierce migdałowej

eluchap
Schabowy w panierce migdałowej

Średnia 0 / 0

Oceń!

Nowy sposób na kotleta schabowego. Tym razem panierowany w migdałach - niezwykle smaczny i chrupiący. Polecamy podawać z ryżem i sałatą ze śmietaną.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

150 g płatki migdałowe

4 szt. schab bez kości

2 szt. jajka przepiórcze

0.50 łyżecz. sól, pieprz

Przygotowanie


Kotlety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.

Jajka rozbijamy i roztrzepujemy. Kotlety panierujemy w jajku, a następnie w migdałach.

Musimy mocno dociskać panierkę, aby nie "odleciała".

Smażymy na gorącym tłuszczu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

368

kcal

Białka

33

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły