Schabowy w panierce migdałowej

eluchap
Schabowy w panierce migdałowej

0

0 / 0

Nowy sposób na kotleta schabowego. Tym razem panierowany w migdałach - niezwykle smaczny i chrupiący. Polecamy podawać z ryżem i sałatą ze śmietaną.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

150 g płatki migdałowe

4 szt. schab bez kości

2 szt. jajka przepiórcze

0.50 łyżeczka sól, pieprz

Przygotowanie


1

Kotlety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.

2

Jajka rozbijamy i roztrzepujemy. Kotlety panierujemy w jajku, a następnie w migdałach.

3

Musimy mocno dociskać panierkę, aby nie "odleciała".

4

Smażymy na gorącym tłuszczu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły