Schabowy w panierce migdałowej
eluchap
Nowy sposób na kotleta schabowego. Tym razem panierowany w migdałach - niezwykle smaczny i chrupiący. Polecamy podawać z ryżem i sałatą ze śmietaną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
368
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Nowy sposób na kotleta schabowego. Tym razem panierowany w migdałach - niezwykle smaczny i chrupiący. Polecamy podawać z ryżem i sałatą ze śmietaną.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
150 g płatki migdałowe
4 szt. schab bez kości
2 szt. jajka przepiórcze
0.50 łyżecz. sól, pieprz
Przygotowanie
Kotlety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
Jajka rozbijamy i roztrzepujemy. Kotlety panierujemy w jajku, a następnie w migdałach.
Musimy mocno dociskać panierkę, aby nie "odleciała".
Smażymy na gorącym tłuszczu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
368
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.