Schabowy w panierce

eluchap
Schabowy w panierce

0

0 / 0

Schabowy i obiad z głowy

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

0.75 szkl. bułka tarta

5 szt. schab

2 szt. jajko

1 łyżka sól, pieprz

4 łyżka sezam nasiona

Przygotowanie


1

Plastry mięsa rozbić tłuczkiem dość cienko, popieprzyć, posolić.

2

Jajko roztrzepać.

3

Kotlety obtaczać w jajku,posypać sezamem i obtoczyć w bułce tartej.

4

Smażyć na gorącym tłuszczu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

386

kcal

Białka

33

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły