Schabowy po cygańsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Schabowy po cygańsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9979-1702058165829.jpeg&w=3840&q=75)
Uwielbiam schabowego na niedzielny obiad. Ależ ile można jeść ciągle to samo. Dlatego ten przepis powstał w celu odświeżenia swojego apetytu.
1
0 / 0
Uwielbiam schabowego na niedzielny obiad. Ależ ile można jeść ciągle to samo. Dlatego ten przepis powstał w celu odświeżenia swojego apetytu.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
0.50 kg pieczarki
2 szczyp. pieprz
1 szczyp. vegeta
1 szczyp. majeranek
1 łyżecz. sól
0.50 szkl. bułka tarta
5 szt. kotletów schabowych
2 szt. cebula
5 szt. ser
2 szt. jaja l
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Kotlety rozbić i namoczyć w rozbełtanych jajkach z przyprawami.
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć z cebulką.
Mięso opanierować.Smażyć na złoto.
Po usmażeniu z jednej strony przewracamy na drugą. Na tą stronę usmażoną kładziemy pieczarki i ser.
Przykrywamy przykrywką i smażymy na malutkim ogniu do roztopienia sera.