Schabowy po cygańsku
m7
Uwielbiam schabowego na niedzielny obiad. Ależ ile można jeść ciągle to samo. Dlatego ten przepis powstał w celu odświeżenia swojego apetytu.
0
0 / 0
Uwielbiam schabowego na niedzielny obiad. Ależ ile można jeść ciągle to samo. Dlatego ten przepis powstał w celu odświeżenia swojego apetytu.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
0.50 kg pieczarki
2 szcz. pieprz
1 szcz. vegeta
1 szcz. majeranek
1 łyżeczka sól
0.50 szkl. bułka tarta
5 szt. kotletów schabowych
2 szt. cebula
5 szt. ser
2 szt. jaja l
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Kotlety rozbić i namoczyć w rozbełtanych jajkach z przyprawami.
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć z cebulką.
Mięso opanierować.Smażyć na złoto.
Po usmażeniu z jednej strony przewracamy na drugą. Na tą stronę usmażoną kładziemy pieczarki i ser.
Przykrywamy przykrywką i smażymy na malutkim ogniu do roztopienia sera.