0

Składniki

0.5 Kilograma
pieczarki
2 Szczypty
pieprz
1 Szczypta
Vegeta
1 Szczypta
majeranek
1 Łyżeczka
sól
0.5 Szklanki
bułka tarta
5 Sztuk
Kotletów schabowych
2 Sztuki
cebula
5 Sztuk
Ser
2 Sztuki
jajka
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kotlety rozbić i namoczyć w rozbełtanych jajkach z przyprawami.
  2. Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć z cebulką.
  3. Mięso opanierować.Smażyć na złoto.
  4. Po usmażeniu z jednej strony przewracamy na drugą. Na tą stronę usmażoną kładziemy pieczarki i ser.
  5. Przykrywamy przykrywką i smażymy na malutkim ogniu do roztopienia sera.

Opis

Uwielbiam schabowego na niedzielny obiad. Ależ ile można jeść ciągle to samo. Dlatego ten przepis powstał w celu odświeżenia swojego apetytu.

Podobne przepisy

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Penne funghi

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Penne funghi

Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!