Schabowy po cygańsku

m7
Schabowy po cygańsku

0

0 / 0

Uwielbiam schabowego na niedzielny obiad. Ależ ile można jeść ciągle to samo. Dlatego ten przepis powstał w celu odświeżenia swojego apetytu.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

0.50 kg pieczarki

2 szcz. pieprz

1 szcz. vegeta

1 szcz. majeranek

1 łyżeczka sól

0.50 szkl. bułka tarta

5 szt. kotletów schabowych

2 szt. cebula

5 szt. ser

2 szt. jaja l

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Kotlety rozbić i namoczyć w rozbełtanych jajkach z przyprawami.

2

Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć z cebulką.

3

Mięso opanierować.Smażyć na złoto.

4

Po usmażeniu z jednej strony przewracamy na drugą. Na tą stronę usmażoną kładziemy pieczarki i ser.

5

Przykrywamy przykrywką i smażymy na malutkim ogniu do roztopienia sera.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły