Schabowy po cygańsku
m7
Uwielbiam schabowego na niedzielny obiad. Ależ ile można jeść ciągle to samo. Dlatego ten przepis powstał w celu odświeżenia swojego apetytu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1198
kcal
Białka
105
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
76
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Uwielbiam schabowego na niedzielny obiad. Ależ ile można jeść ciągle to samo. Dlatego ten przepis powstał w celu odświeżenia swojego apetytu.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
0.50 kg pieczarki
2 szczyp. pieprz
1 szczyp. vegeta
1 szczyp. majeranek
1 łyżecz. sól
0.50 szkl. bułka tarta
5 szt. kotletów schabowych
2 szt. cebula
5 szt. ser
2 szt. jaja l
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Kotlety rozbić i namoczyć w rozbełtanych jajkach z przyprawami.
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć z cebulką.
Mięso opanierować.Smażyć na złoto.
Po usmażeniu z jednej strony przewracamy na drugą. Na tą stronę usmażoną kładziemy pieczarki i ser.
Przykrywamy przykrywką i smażymy na malutkim ogniu do roztopienia sera.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1198
kcal
Białka
105
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
76
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.