0

Składniki

2 Szczypty
sól, pieprz
400 Gramów
ziemniaki
1 Szklanka
płatki kukurydziane
0.75 Szklanki
mąka
2 Sztuki
Schab
1 Sztuka
jajko
0.5 Szklanki
mleko
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. PRZYGOTOWANIE:
  2. Kotlety rozbić, doprawić solą i pieprzem. Jajko, mleko i mąkę dokładnie mieszamy. Płatki rozgniatamy na pyłek. Kotlety maczamy w powstałym cieście i obtaczamy w płatkach. Smażymy na oleju z dwóch stron na rumiano. Ziemniaki obieramy i kroimy na frytki, czyli w słupki. Smażymy w głębokim tłuszczu. Gotowe solimy. Kotlety podajemy z frytkami i surówką, bądź mizerią. Smacznego!;-)

Opis

Schabowy- płatkowy z frytkami- inna wersja zwykłych schabowych.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!