0

Składniki

2 Szczypty
sól, pieprz
400 Gramów
ziemniaki
1 Szklanka
płatki kukurydziane
0.75 Szklanki
mąka
2 Sztuki
Schab
1 Sztuka
jajko
0.5 Szklanki
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. PRZYGOTOWANIE:
  2. Kotlety rozbić, doprawić solą i pieprzem. Jajko, mleko i mąkę dokładnie mieszamy. Płatki rozgniatamy na pyłek. Kotlety maczamy w powstałym cieście i obtaczamy w płatkach. Smażymy na oleju z dwóch stron na rumiano. Ziemniaki obieramy i kroimy na frytki, czyli w słupki. Smażymy w głębokim tłuszczu. Gotowe solimy. Kotlety podajemy z frytkami i surówką, bądź mizerią. Smacznego!;-)

Opis

Schabowy- płatkowy z frytkami- inna wersja zwykłych schabowych.

Podobne przepisy

Kartoflak z boczkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kartoflak z boczkiem

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Penne pod pesto z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Przepis
Średni Do 1 godz
Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem na gorąco

Cannelloni z mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Zrazy z grilla

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zrazy z grilla

Schab w sosie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Schab w sosie

Schab po warszawsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Schab po warszawsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!