0

Składniki

2 Szczypty
sól, pieprz
400 Gramów
ziemniaki
1 Szklanka
płatki kukurydziane
0.75 Szklanki
mąka
2 Sztuki
Schab
1 Sztuka
jajko
0.5 Szklanki
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. PRZYGOTOWANIE:
  2. Kotlety rozbić, doprawić solą i pieprzem. Jajko, mleko i mąkę dokładnie mieszamy. Płatki rozgniatamy na pyłek. Kotlety maczamy w powstałym cieście i obtaczamy w płatkach. Smażymy na oleju z dwóch stron na rumiano. Ziemniaki obieramy i kroimy na frytki, czyli w słupki. Smażymy w głębokim tłuszczu. Gotowe solimy. Kotlety podajemy z frytkami i surówką, bądź mizerią. Smacznego!;-)

Opis

Schabowy- płatkowy z frytkami- inna wersja zwykłych schabowych.

Podobne przepisy

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Penne pod pesto z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Kartoflak z boczkiem

Łatwy Do 1 godz
Kartoflak z boczkiem

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Kluski śląskie

Łatwy Do 40 min
Kluski śląskie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!