Schabowe w ziołach prowansalskich
m7
Aromatyczne kotlety schabowe z dodatkiem ziół prowansalskich.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
426
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Aromatyczne kotlety schabowe z dodatkiem ziół prowansalskich.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
0.50 łyżecz. sól
0.50 szkl. bułka tarta
3 szt. schab bez kości
8 szt. czosnek
1 szt. jaja kurze całe
1 łyżka zioła prowansalskie
Przygotowanie
Schabowe lekko rozbijamy i nacieramy świeżo mielonym pieprzem kolorowym.
Obrany czosnek dokładnie przeciskamy i mieszamy go z ziołami i solą, nakładamy go na kotlety (po 1 stronie) i dokładnie dociskamy.
Po 15 minutach panierujemy w sposób tradycyjny, czyli jajku i bułce, smażymy na rozgrzanym oleju.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
426
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.