Schabowe w ziołach prowansalskich

m7
Schabowe w ziołach prowansalskich

0

0 / 0

Aromatyczne kotlety schabowe z dodatkiem ziół prowansalskich.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

0.50 łyżecz. sól

0.50 szkl. bułka tarta

3 szt. schab bez kości

8 szt. czosnek

1 szt. jaja kurze całe

1 łyżka zioła prowansalskie

Przygotowanie


1

Schabowe lekko rozbijamy i nacieramy świeżo mielonym pieprzem kolorowym.

2

Obrany czosnek dokładnie przeciskamy i mieszamy go z ziołami i solą, nakładamy go na kotlety (po 1 stronie) i dokładnie dociskamy.

3

Po 15 minutach panierujemy w sposób tradycyjny, czyli jajku i bułce, smażymy na rozgrzanym oleju.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły