Schabowe w ziołach prowansalskich
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Schabowe w ziołach prowansalskich](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974243053.jpeg&w=3840&q=75)
Aromatyczne kotlety schabowe z dodatkiem ziół prowansalskich.
0
0 / 0
Aromatyczne kotlety schabowe z dodatkiem ziół prowansalskich.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
0.50 łyżecz. sól
0.50 szkl. bułka tarta
3 szt. schab bez kości
8 szt. czosnek
1 szt. jaja kurze całe
1 łyżka zioła prowansalskie
Przygotowanie
1
Schabowe lekko rozbijamy i nacieramy świeżo mielonym pieprzem kolorowym.
2
Obrany czosnek dokładnie przeciskamy i mieszamy go z ziołami i solą, nakładamy go na kotlety (po 1 stronie) i dokładnie dociskamy.
3
Po 15 minutach panierujemy w sposób tradycyjny, czyli jajku i bułce, smażymy na rozgrzanym oleju.