0

Składniki

100 Mililitrów
mleko
50 Mililitrów
olej
1 Łyżeczka
sól
600 Gramów
schab bez kości
100 Gramów
mąka
2 Sztuki
jaja kurze całe
5 Łyżek
płatki migdałowe
6 Łyżek
mąka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kotlety umyć i osuszyć. Rozbić tłuczkiem do mięsa, posolić i popieprzyć.
  2. Płatki migdałowe zmiksować na miałko.
  3. Do miski wsypać zmiksowane migdały, mąkę, jajka, sól i pieprz do smaku i tyle mleka aby po rozrobieniu ciasta miało konsystencję gęściejszą niż na naleśniki.
  4. Rozgrzać na patelni oliwę.
  5. Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w migdałowym cieście i smażyć z obu stron po około 5-6 minut.

Opis

Sposób na przemycenie migdałów do diety dzieci.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!