Schabowe migdałowe
m7
Sposób na przemycenie migdałów do diety dzieci, a i dorosłym zasmakują kotlety schabowe w innej wersji.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
382
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Sposób na przemycenie migdałów do diety dzieci, a i dorosłym zasmakują kotlety schabowe w innej wersji.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
100 mleko
50 olej
1 łyżecz. sól
600 g schab bez kości
100 g lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szt. jaja kurze całe
5 łyżka płatki migdałowe
6 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Kotlety umyć i osuszyć. Rozbić tłuczkiem do mięsa, posolić i popieprzyć.
Płatki migdałowe zmiksować na miałko.
Do miski wsypać zmiksowane migdały, mąkę, jajka, sól i pieprz do smaku i tyle mleka, aby po rozrobieniu ciasta miało konsystencję gęściejszą niż na naleśniki.
Rozgrzać na patelni oliwę.
Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w migdałowym cieście i smażyć z obu stron po około 5-6 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
382
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.