Schabowe migdałowe

m7
Schabowe migdałowe

0

0 / 0

Sposób na przemycenie migdałów do diety dzieci, a i dorosłym zasmakują kotlety schabowe w innej wersji.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

100 mleko

50 olej

1 łyżeczka sól

600 g schab bez kości

100 g lubella mąka puszysta uniwersalna

2 szt. jaja kurze całe

5 łyżka płatki migdałowe

6 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Kotlety umyć i osuszyć. Rozbić tłuczkiem do mięsa, posolić i popieprzyć.

2

Płatki migdałowe zmiksować na miałko.

3

Do miski wsypać zmiksowane migdały, mąkę, jajka, sól i pieprz do smaku i tyle mleka, aby po rozrobieniu ciasta miało konsystencję gęściejszą niż na naleśniki.

4

Rozgrzać na patelni oliwę.

5

Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w migdałowym cieście i smażyć z obu stron po około 5-6 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły