Schabowe migdałowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Schabowe migdałowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975927952.jpeg&w=3840&q=75)
Sposób na przemycenie migdałów do diety dzieci, a i dorosłym zasmakują kotlety schabowe w innej wersji.
1
0 / 0
Sposób na przemycenie migdałów do diety dzieci, a i dorosłym zasmakują kotlety schabowe w innej wersji.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
100 mleko
50 olej
1 łyżecz. sól
600 g schab bez kości
100 g lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szt. jaja kurze całe
5 łyżka płatki migdałowe
6 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Kotlety umyć i osuszyć. Rozbić tłuczkiem do mięsa, posolić i popieprzyć.
Płatki migdałowe zmiksować na miałko.
Do miski wsypać zmiksowane migdały, mąkę, jajka, sól i pieprz do smaku i tyle mleka, aby po rozrobieniu ciasta miało konsystencję gęściejszą niż na naleśniki.
Rozgrzać na patelni oliwę.
Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w migdałowym cieście i smażyć z obu stron po około 5-6 minut.