Schabowe faszerowane pieczarkami

m7
Schabowe faszerowane pieczarkami

0

0 / 0

danie robione pierwszy raz:) wymyslone z nadmiaru pieczarek i obecności schabu na obiad:)

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 szcz. pieprz

0.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szkl. bułka tarta

2 szt. jaja kurze całe

1 łyżka masło

1 łyżka sól

50 dek. schab z kością (wieprzowina)

50 dek. pieczarki

Przygotowanie


1

pieczarki myjemy i kropimy na połowki a następnie na plasterki, dusimy na łyzce masła do miękkosci.

2

Schab dzielimy na kotlety ok 2 cm grubosci (wyjdzie ok 7) a następnie bardzo bardzo cienko rozbijamy. Solimy i pieprzymy, a następnie na połowei ukladamy usmażone pieczarki - lekko doprawione pieprzem i solą.

3

mieso skladamy na pół, obtaczamy w mące a nastepnie panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na złoty kolor bo obu stronach

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły