Schabowe faszerowane pieczarkami
m7
danie robione pierwszy raz:) wymyslone z nadmiaru pieczarek i obecności schabu na obiad:)
0
0 / 0
danie robione pierwszy raz:) wymyslone z nadmiaru pieczarek i obecności schabu na obiad:)
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 szcz. pieprz
0.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szkl. bułka tarta
2 szt. jaja kurze całe
1 łyżka masło
1 łyżka sól
50 dek. schab z kością (wieprzowina)
50 dek. pieczarki
Przygotowanie
pieczarki myjemy i kropimy na połowki a następnie na plasterki, dusimy na łyzce masła do miękkosci.
Schab dzielimy na kotlety ok 2 cm grubosci (wyjdzie ok 7) a następnie bardzo bardzo cienko rozbijamy. Solimy i pieprzymy, a następnie na połowei ukladamy usmażone pieczarki - lekko doprawione pieprzem i solą.
mieso skladamy na pół, obtaczamy w mące a nastepnie panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na złoty kolor bo obu stronach