Schabokur

m7

Połączenie schabu i kurczaka, czyli kotlet schabowy w chrupiącej panierce do kurczaka. Podawać z ziemniakami i sałatką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
161
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Połączenie schabu i kurczaka, czyli kotlet schabowy w chrupiącej panierce do kurczaka. Podawać z ziemniakami i sałatką.
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. panierka do kurczaka
0.50 kg schab bez kości
Przygotowanie
Schab dzielimy na kotlety, lekko ubijamy. Każdy solimy i pieprzymy. Każdy kawałek panierujemy w panierce. Smażymy na złoto.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
161
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.