2

Składniki

70 Mililitrów
Koniak
1.2 Kilograma
schab bez kości
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
pieprz czarny
0.25 Litra
miód pszczeli
1 Szklanka
bulion
4 Sztuki
czosnek
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
majeranek
25 Dekagramów
śliwki suszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso opłukać wysuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą, pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem i wstawić na godzinę do lodówki (można zostawić schab na noc).
  2. Śliwki sparzyć, a następnie zalać koniakiem.
  3. Zrobić dwa otwory w mięsie i napełnić go śliwkami. Spiąć wykałaczkami.
  4. Rozgrzać masło na patelni obsmażyć mięso, przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem.
  5. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C. Piec 80 min w połowie pieczenia wlać miód i pozostałe śliwki.

Opis

Przepis mojego pomysłu.

Podobne przepisy

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Omlet z makaronem i owocami lata

Przepis
Łatwy Do 40 min
Omlet z makaronem i owocami lata

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!