Example thumb
2

Składniki

70 Mililitrów
Koniak
1.2 Kilograma
schab bez kości
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
pieprz czarny
0.25 Litra
miód pszczeli
1 Szklanka
bulion
4 Sztuki
czosnek
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
majeranek
25 Dekagramów
śliwki suszone
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso opłukać wysuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą, pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem i wstawić na godzinę do lodówki (można zostawić schab na noc).
  2. Śliwki sparzyć, a następnie zalać koniakiem.
  3. Zrobić dwa otwory w mięsie i napełnić go śliwkami. Spiąć wykałaczkami.
  4. Rozgrzać masło na patelni obsmażyć mięso, przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem.
  5. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C. Piec 80 min w połowie pieczenia wlać miód i pozostałe śliwki.

Opis

Przepis mojego pomysłu.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!