Schab ze śliwką

m7
Schab ze śliwką

2

0 / 0

Przepis mojego pomysłu.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

70 koniak

1.20 kg schab bez kości

1 łyżeczka sól

1 łyżeczka pieprz czarny

0.25 l miód pszczeli

1 szkl. bulion drobiowy

4 szt. czosnek

2 łyżka masło

2 łyżka majeranek

25 dek. śliwki suszone

Przygotowanie


1

Mięso opłukać wysuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą, pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem i wstawić na godzinę do lodówki (można zostawić schab na noc).

2

Śliwki sparzyć, a następnie zalać koniakiem.

3

Zrobić dwa otwory w mięsie i napełnić go śliwkami. Spiąć wykałaczkami.

4

Rozgrzać masło na patelni obsmażyć mięso, przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem.

5

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C. Piec 80 min w połowie pieczenia wlać miód i pozostałe śliwki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły