Schab zawijany w boczku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Schab zawijany w boczku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974103866.jpeg&w=3840&q=75)
Schab inny niż tradycyjny kotlet schabowy. Mięso owinięte boczkiem jest znakomitym urozmaiceniem obiadu, który zachwyci wszystkich domowników.
0
1 / 1
Schab inny niż tradycyjny kotlet schabowy. Mięso owinięte boczkiem jest znakomitym urozmaiceniem obiadu, który zachwyci wszystkich domowników.
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg schab bez kości
1 szczyp. sól, pieprz
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżka zioła
3 łyżka oliwa z oliwek
30 dag. surowy boczek
Przygotowanie
Schab wieczorem zamarynować w przyprawach, owinąć plastrami boczku, potem sznurkiem żeby wszystko dobrze się trzymało. Następnie zawinąć w folię aluminiową i zostawić na noc do lodówki.
Następnego dnia schab krótko obsmażyć na patelni, z każdej strony. Potem piec w naczyniu żaroodpornym w 200 st. C przez 60-70 minut pod przykryciem. Na 15 minut przed końcem odkryć. W trakcie pieczenia odwracać.