Schab zawijany w boczku

m7
Schab zawijany w boczku

0

1 / 1

Schab inny niż tradycyjny kotlet schabowy. Mięso owinięte boczkiem jest znakomitym urozmaiceniem obiadu, który zachwyci wszystkich domowników.

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg schab bez kości

1 szczyp. sól, pieprz

2 szt. ząbek czosnku

1 łyżka zioła

3 łyżka oliwa z oliwek

30 dag. surowy boczek

Przygotowanie


1

Schab wieczorem zamarynować w przyprawach, owinąć plastrami boczku, potem sznurkiem żeby wszystko dobrze się trzymało. Następnie zawinąć w folię aluminiową i zostawić na noc do lodówki.

2

Następnego dnia schab krótko obsmażyć na patelni, z każdej strony. Potem piec w naczyniu żaroodpornym w 200 st. C przez 60-70 minut pod przykryciem. Na 15 minut przed końcem odkryć. W trakcie pieczenia odwracać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

389

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

29

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły