Schab zawijany w boczku
m7
0
1 / 1
Schab inny niż tradycyjny kotlet schabowy. Mięso owinięte boczkiem jest znakomitym urozmaiceniem obiadu, który zachwyci wszystkich domowników.
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg schab bez kości
1 szcz. sól, pieprz
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżka zioła
3 łyżka oliwa z oliwek
30 dek. surowy boczek
Przygotowanie
1
Schab wieczorem zamarynować w przyprawach, owinąć plastrami boczku, potem sznurkiem żeby wszystko dobrze się trzymało. Następnie zawinąć w folię aluminiową i zostawić na noc do lodówki.
2
Następnego dnia schab krótko obsmażyć na patelni, z każdej strony. Potem piec w naczyniu żaroodpornym w 200 st. C przez 60-70 minut pod przykryciem. Na 15 minut przed końcem odkryć. W trakcie pieczenia odwracać.