1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
Czosnek granulowany
0.5 Szklanki
mąka
1 Szklanka
bułka tarta
0.3 Szklanki
Sezam nasiona
4 Sztuki
schab bez kości
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
olej
2 Łyżki
sos sojowy
20 Dekagramów
ser żółty
15 Dekagramów
szynka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kotlety przykryć folią rozbić tłuczkiem dość cienko (folia zapobiegnie rozerwaniu się mięsa), przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym i czosnkiem.
  2. Ser zetrzeć na grubych oczkach, szynkę w małą kosteczkę, wymieszać razem, podzielić na 4 części, ułożyć na plastrach mięsa, zawinąć, boki rozbić tłuczkiem.
  3. Tak przygotowanie mięso panierujemy w mące, jajku i wymieszanej z sezamem bułce tartej, smażymy na oleju i gotowe!!!
  4. Smacznego!!!!

Opis

Ulepszona wersja "cordon bleu"

Podobne przepisy

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Makaron zapiekany z pomidorami

Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Sajgonki z czerwoną soczewicą

Średni Do 1 godz
Sajgonki z czerwoną soczewicą

Zapiekane naleśniki z warzywami

Łatwy Do 40 min
Zapiekane naleśniki z warzywami

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!