Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
Czosnek granulowany
0.5 Szklanki
mąka
1 Szklanka
bułka tarta
0.3 Szklanki
Sezam nasiona
4 Sztuki
schab bez kości
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
olej
2 Łyżki
sos sojowy
20 Dekagramów
ser żółty
15 Dekagramów
szynka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kotlety przykryć folią rozbić tłuczkiem dość cienko (folia zapobiegnie rozerwaniu się mięsa), przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym i czosnkiem.
  2. Ser zetrzeć na grubych oczkach, szynkę w małą kosteczkę, wymieszać razem, podzielić na 4 części, ułożyć na plastrach mięsa, zawinąć, boki rozbić tłuczkiem.
  3. Tak przygotowanie mięso panierujemy w mące, jajku i wymieszanej z sezamem bułce tartej, smażymy na oleju i gotowe!!!
  4. Smacznego!!!!

Opis

Ulepszona wersja "cordon bleu"

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!