Schab z szynką i serem w sezamie

m7
Schab z szynką i serem w sezamie

2

0 / 0

Ulepszona wersja "cordon blue" w panierce z sezamem, która nadaje chrupkości i wyrazistości.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. czosnek granulowany

0.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szkl. bułka tarta

0.30 szkl. sezam nasiona

4 szt. schab bez kości

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. olej

2 łyżka sos sojowy

20 dag. ser żółty

15 dag. szynka

Przygotowanie


1

Kotlety przykryć folią rozbić tłuczkiem dość cienko (folia zapobiegnie rozerwaniu się mięsa), przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym i czosnkiem.

2

Ser zetrzeć na grubych oczkach, szynkę w małą kosteczkę, wymieszać razem, podzielić na 4 części, ułożyć na plastrach mięsa, zawinąć, boki rozbić tłuczkiem.

3

Tak przygotowanie mięso panierujemy w mące, jajku i wymieszanej z sezamem bułce tartej, smażymy na oleju do uzyskania złotego koloru.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

637

kcal

Białka

56

gram

Węglowodany

39

gram

Tłuszcze

29

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły