Schab z szynką i serem w sezamie
m7
Ulepszona wersja "cordon blue" w panierce z sezamem, która nadaje chrupkości i wyrazistości.
2
0 / 0
Ulepszona wersja "cordon blue" w panierce z sezamem, która nadaje chrupkości i wyrazistości.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. czosnek granulowany
0.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szkl. bułka tarta
0.30 szkl. sezam nasiona
4 szt. schab bez kości
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. olej
2 łyżka sos sojowy
20 dag. ser żółty
15 dag. szynka
Przygotowanie
Kotlety przykryć folią rozbić tłuczkiem dość cienko (folia zapobiegnie rozerwaniu się mięsa), przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym i czosnkiem.
Ser zetrzeć na grubych oczkach, szynkę w małą kosteczkę, wymieszać razem, podzielić na 4 części, ułożyć na plastrach mięsa, zawinąć, boki rozbić tłuczkiem.
Tak przygotowanie mięso panierujemy w mące, jajku i wymieszanej z sezamem bułce tartej, smażymy na oleju do uzyskania złotego koloru.