1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
Czosnek granulowany
0.5 Szklanki
mąka
1 Szklanka
bułka tarta
0.3 Szklanki
Sezam nasiona
4 Sztuki
schab bez kości
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
olej
2 Łyżki
sos sojowy
20 Dekagramów
ser żółty
15 Dekagramów
szynka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kotlety przykryć folią rozbić tłuczkiem dość cienko (folia zapobiegnie rozerwaniu się mięsa), przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym i czosnkiem.
  2. Ser zetrzeć na grubych oczkach, szynkę w małą kosteczkę, wymieszać razem, podzielić na 4 części, ułożyć na plastrach mięsa, zawinąć, boki rozbić tłuczkiem.
  3. Tak przygotowanie mięso panierujemy w mące, jajku i wymieszanej z sezamem bułce tartej, smażymy na oleju i gotowe!!!
  4. Smacznego!!!!

Opis

Ulepszona wersja "cordon bleu"

Podobne przepisy

Cordon bleu

Średni Do 40 min.

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz.

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz.

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min.

Makaron zapiekany z pomidorami

Łatwy Do 1 godz.

Sajgonki z czerwoną soczewicą

Średni Do 1 godz.

Zapiekane naleśniki z warzywami

Łatwy Do 40 min.

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!