Schab z porami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Schab z porami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973086224.jpeg&w=3840&q=75)
Schab duszny z porami to pomysł na miękkie i aromatyczne mięso.
0
0 / 0
Schab duszny z porami to pomysł na miękkie i aromatyczne mięso.
4
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
800 g schab bez kości
1 szkl. bulion warzywny
1 łyżka sól
1 łyżka pieprz
Przygotowanie
1
Schab kroimy w plastry, nacieramy solą i pieprzem i układamy w naczyniu do zapiekania. Szklankę bulionu wlewamy na pokrojone mięso i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na 20 minut.
2
Po 20 minutach wyjmujemy mięso z piekarnika i posypujemy je pokrojonym w piórka porem (wcześniej por sparzyć wodą) po czym wkładamy do piekarnika na 25-30 minut.