Schab z porami

m7
Schab z porami

0

0 / 0

Schab duszny z porami to pomysł na miękkie i aromatyczne mięso.

4

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

800 g schab bez kości

1 szkl. bulion warzywny

1 łyżka sól

1 łyżka pieprz

Przygotowanie


1

Schab kroimy w plastry, nacieramy solą i pieprzem i układamy w naczyniu do zapiekania. Szklankę bulionu wlewamy na pokrojone mięso i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na 20 minut.

2

Po 20 minutach wyjmujemy mięso z piekarnika i posypujemy je pokrojonym w piórka porem (wcześniej por sparzyć wodą) po czym wkładamy do piekarnika na 25-30 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły