Schab z pieczarkami i cebulą

kontakt_2
Schab z pieczarkami i cebulą

1

3.0 / 88

Poznaj smakowity przepis na obiad: soczysty, miękki schab duszony wraz z pieczarkami, cebulą i czosnkiem, podawany w towarzystwie ketchupu, klusek śląskich i buraczków. Wystarczy podsmażyć go na oliwie z oliwek i następnie dusić przez 1,5 godziny.

11

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

600 g schab

400 g pieczarki

250 woda

4 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

2 szt. liść laurowy

4 szt. ziele angielskie

2 łyżeczka oliwa z oliwek

1 łyżeczka sól

1 łyżeczka pieprz

4 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Schab pokroić w 1,5 cm plastry, oprószyć solą oraz pieprzem i lekko rozbić.

2

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę oraz sprasowany czosnek, odłożyć na bok i na patelnię włożyć mięso.

3

Schab obsmażyć z dwóch stron, a następnie wlać wodę, dodać pokrojone pieczarki, listek oraz ziele i zakryć. Dusić 1,5 godziny.

4

Doprawić solą oraz pieprzem. Podawać z ketchupem Kotlin, kluseczkami śląskimi i buraczkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły