1

Składniki

600 Gramów
Schab
400 Gramów
pieczarki
250 Mililitrów
woda
4 Sztuki
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
2 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżeczki
oliwa z oliwek
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
pieprz
4 Łyżki
ketchup Kotlin łagodny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schab pokroić w 1,5 cm plastry, oprószyć solą oraz pieprzem i lekko rozbić.
  2. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę oraz sprasowany czosnek, odłożyć na bok i na patelnię włożyć mięso.
  3. Schab obsmażyć z dwóch stron, a następnie wlać wodę, dodać pokrojone pieczarki, listek oraz ziele i zakryć. Dusić 1,5 godziny.
  4. Doprawić solą oraz pieprzem. Podawać z ketchupem Kotlin, kluseczkami śląskimi i buraczkami.

Opis

Pyszny tradycyjny obiad jak u mamy! Przepis na schab z pieczarkami i cebulą

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Schab nadziewany morelami w sosie ketchupowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Schab nadziewany morelami w sosie ketchupowym

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!