Schab z pieczarkami i cebulą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_2
![Schab z pieczarkami i cebulą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699972978684.jpeg&w=3840&q=75)
Poznaj smakowity przepis na obiad: soczysty, miękki schab duszony wraz z pieczarkami, cebulą i czosnkiem, podawany w towarzystwie ketchupu, klusek śląskich i buraczków. Wystarczy podsmażyć go na oliwie z oliwek i następnie dusić przez 1,5 godziny.
1
3.0 / 88
Poznaj smakowity przepis na obiad: soczysty, miękki schab duszony wraz z pieczarkami, cebulą i czosnkiem, podawany w towarzystwie ketchupu, klusek śląskich i buraczków. Wystarczy podsmażyć go na oliwie z oliwek i następnie dusić przez 1,5 godziny.
11
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
600 g schab
400 g pieczarki
250 woda
4 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
2 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
2 łyżecz. oliwa z oliwek
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
4 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Schab pokroić w 1,5 cm plastry, oprószyć solą oraz pieprzem i lekko rozbić.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę oraz sprasowany czosnek, odłożyć na bok i na patelnię włożyć mięso.
Schab obsmażyć z dwóch stron, a następnie wlać wodę, dodać pokrojone pieczarki, listek oraz ziele i zakryć. Dusić 1,5 godziny.
Doprawić solą oraz pieprzem. Podawać z ketchupem Kotlin, kluseczkami śląskimi i buraczkami.