0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
kapusta pekińska
1 Łyżka
sos sojowy
2 Łyżki
olej
40 Dekagramów
schab bez kości
40 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schab kroimy w cienkie paski, przyprawiamy solą, pieprzem, 1 łyżką sosu sojowego, mieszamy, odstawiamy na 15 minut.
  2. W tym czasie kroimy pieczarki w plastry, cebulę w kostkę, siekamy kapustę pekińską.
  3. Na rozgrzany olej układamy pojedynczo paski schabu tak aby się nie zwinęły. Smażymy ok 3-5 minut wykładamy na talerz.
  4. Do tego samego oleju wrzucamy cebulkę, smażymy chwilę i dorzucamy po garści pieczarek cały czas mieszając. Wykładamy pieczarki, wrzucamy na olej kapustę pekińską, polewamy łyżeczką sosu sojowego, smażymy ok 3 minut cały czas mieszając. Dorzucamy wszystkie składniki.
  5. Wlewamy 0,5 szklanki wody i chwilkę dusimy. Podawać z ryżem lub chlebem. Smacznego!!!

Opis

Nie chwaląc się, bardzo smaczne mi to wyszło:D Świetnie smakuje z ryżem.

Podobne przepisy

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Leczo wegetariańskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!