Schab z kapustą pekińską i pieczarkami

m7
Schab z kapustą pekińską i pieczarkami

0

0 / 0

Nie chwaląc się, bardzo smaczne mi to wyszło:D Świetnie smakuje z ryżem.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szt. cebula

1 szt. kapusta pekińska

1 łyżka sos sojowy

2 łyżka olej

40 dag. schab bez kości

40 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Schab kroimy w cienkie paski, przyprawiamy solą, pieprzem, 1 łyżką sosu sojowego, mieszamy, odstawiamy na 15 minut.

2

W tym czasie kroimy pieczarki w plastry, cebulę w kostkę, siekamy kapustę pekińską.

3

Na rozgrzany olej układamy pojedynczo paski schabu tak aby się nie zwinęły. Smażymy ok 3-5 minut wykładamy na talerz.

4

Do tego samego oleju wrzucamy cebulkę, smażymy chwilę i dorzucamy po garści pieczarek cały czas mieszając. Wykładamy pieczarki, wrzucamy na olej kapustę pekińską, polewamy łyżeczką sosu sojowego, smażymy ok 3 minut cały czas mieszając. Dorzucamy wszystkie składniki.

5

Wlewamy 0,5 szklanki wody i chwilkę dusimy. Podawać z ryżem lub chlebem. Smacznego!!!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

256

kcal

Białka

29

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły