Schab z kapustą pekińską i pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Schab z kapustą pekińską i pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976954834.jpeg&w=3840&q=75)
Nie chwaląc się, bardzo smaczne mi to wyszło:D Świetnie smakuje z ryżem.
0
0 / 0
Nie chwaląc się, bardzo smaczne mi to wyszło:D Świetnie smakuje z ryżem.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szt. cebula
1 szt. kapusta pekińska
1 łyżka sos sojowy
2 łyżka olej
40 dag. schab bez kości
40 dag. pieczarki
Przygotowanie
Schab kroimy w cienkie paski, przyprawiamy solą, pieprzem, 1 łyżką sosu sojowego, mieszamy, odstawiamy na 15 minut.
W tym czasie kroimy pieczarki w plastry, cebulę w kostkę, siekamy kapustę pekińską.
Na rozgrzany olej układamy pojedynczo paski schabu tak aby się nie zwinęły. Smażymy ok 3-5 minut wykładamy na talerz.
Do tego samego oleju wrzucamy cebulkę, smażymy chwilę i dorzucamy po garści pieczarek cały czas mieszając. Wykładamy pieczarki, wrzucamy na olej kapustę pekińską, polewamy łyżeczką sosu sojowego, smażymy ok 3 minut cały czas mieszając. Dorzucamy wszystkie składniki.
Wlewamy 0,5 szklanki wody i chwilkę dusimy. Podawać z ryżem lub chlebem. Smacznego!!!