0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
kapusta pekińska
1 Łyżka
sos sojowy
2 Łyżki
olej
40 Dekagramów
schab bez kości
40 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Schab kroimy w cienkie paski, przyprawiamy solą, pieprzem, 1 łyżką sosu sojowego, mieszamy, odstawiamy na 15 minut.
  2. W tym czasie kroimy pieczarki w plastry, cebulę w kostkę, siekamy kapustę pekińską.
  3. Na rozgrzany olej układamy pojedynczo paski schabu tak aby się nie zwinęły. Smażymy ok 3-5 minut wykładamy na talerz.
  4. Do tego samego oleju wrzucamy cebulkę, smażymy chwilę i dorzucamy po garści pieczarek cały czas mieszając. Wykładamy pieczarki, wrzucamy na olej kapustę pekińską, polewamy łyżeczką sosu sojowego, smażymy ok 3 minut cały czas mieszając. Dorzucamy wszystkie składniki.
  5. Wlewamy 0,5 szklanki wody i chwilkę dusimy. Podawać z ryżem lub chlebem. Smacznego!!!

Opis

Nie chwaląc się, bardzo smaczne mi to wyszło:D Świetnie smakuje z ryżem.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!