Schab z farszem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
eluchap
![Schab z farszem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976220214.jpeg&w=3840&q=75)
Faszerowany schab kapustą i pieczarkami to znakomity pomysł na uroczysty obiad. Podawać z frytkami lub ziemniakami w mundurkach oraz surówką.
1
0 / 0
Faszerowany schab kapustą i pieczarkami to znakomity pomysł na uroczysty obiad. Podawać z frytkami lub ziemniakami w mundurkach oraz surówką.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżecz. sól, pieprz
2 łyżecz. curry
1 łyżecz. papryka czerwona słodka
6 szt. schab bez kości
2 szt. cebula
2 szt. jajko
1 łyżka majeranek
6 łyżka bułka tarta
50 dag. kapusta kiszona
30 dag. pieczarki
Przygotowanie
Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości, drobno kroimy, dodajemy podsmażone pieczarki i cebule. Doprawiamy solą, pieprzem, curry,majerankiem.
Plastry schabu dokładnie płuczemy, osuszamy.
Każdy kawałek rozbijamy na cienki plaster i kładziemy po 1 - 2 łyżki farszu.
Zwijamy i spinamy wykałaczkami.
Smażymy na gorącym oleju z obu stron.