Schab z farszem
eluchap
Faszerowany schab kapustą i pieczarkami to znakomity pomysł na uroczysty obiad. Podawać z frytkami lub ziemniakami w mundurkach oraz surówką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
244
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Faszerowany schab kapustą i pieczarkami to znakomity pomysł na uroczysty obiad. Podawać z frytkami lub ziemniakami w mundurkach oraz surówką.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżecz. sól, pieprz
2 łyżecz. curry
1 łyżecz. papryka czerwona słodka
6 szt. schab bez kości
2 szt. cebula
2 szt. jajko
1 łyżka majeranek
6 łyżka bułka tarta
50 dag. kapusta kiszona
30 dag. pieczarki
Przygotowanie
Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości, drobno kroimy, dodajemy podsmażone pieczarki i cebule. Doprawiamy solą, pieprzem, curry,majerankiem.
Plastry schabu dokładnie płuczemy, osuszamy.
Każdy kawałek rozbijamy na cienki plaster i kładziemy po 1 - 2 łyżki farszu.
Zwijamy i spinamy wykałaczkami.
Smażymy na gorącym oleju z obu stron.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
244
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.