Schab z farszem

eluchap
Schab z farszem

1

0 / 0

Faszerowany schab kapustą i pieczarkami to znakomity pomysł na uroczysty obiad. Podawać z frytkami lub ziemniakami w mundurkach oraz surówką.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 łyżecz. sól, pieprz

2 łyżecz. curry

1 łyżecz. papryka czerwona słodka

6 szt. schab bez kości

2 szt. cebula

2 szt. jajko

1 łyżka majeranek

6 łyżka bułka tarta

50 dag. kapusta kiszona

30 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości, drobno kroimy, dodajemy podsmażone pieczarki i cebule. Doprawiamy solą, pieprzem, curry,majerankiem.

2

Plastry schabu dokładnie płuczemy, osuszamy.

3

Każdy kawałek rozbijamy na cienki plaster i kładziemy po 1 - 2 łyżki farszu.

4

Zwijamy i spinamy wykałaczkami.

5

Smażymy na gorącym oleju z obu stron.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

244

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły