1

Składniki

1 Łyżeczka
sól, pieprz
2 Łyżeczki
curry
1 Łyżeczka
papryka czerwona słodka
6 Sztuk
schab bez kości
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
jajko
1 Łyżka
majeranek
6 Łyżek
bułka tarta
50 Dekagramów
kapusta kiszona
30 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Plastry schabu dokładnie płuczemy, osuszamy.
  2. Każdy kawałek rozbijamy na cienki plaster i kładziemy po 1 łyżce lub 2 farszu.
  3. Zwijamy i spinamy wykałaczkami
  4. Smażymy na gorącym oleju z obu stron
  5. Farsz kapustę kiszoną gotujemy do miękkości, drobno kroimy,dodajemy podsmażone pieczarki i cebule
  6. Doprawiamy solą, pieprzem,curry,majerankiem

Opis

Na obiad i przyjęcie

Podobne przepisy

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Łatwy Do 40 min
Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Pierogi z kapustą i mięsem

Średni Do 1 godz
Pierogi z kapustą i mięsem

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!