Schab z dzika w warzywach
m7
dary lasu
0
0 / 0
dary lasu
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg schab
1 łyżeczka pieprz ziołowy
1 łyżeczka czosnek
2 łyżeczka sól
2 szt. cebula
1 szt. seler
2 szt. marchew
2 łyżka majeranek
2 łyżka majonez
2 łyżka keczup
2 łyżka musztarda
Przygotowanie
1
Schab nacieramy majerankiem pieprzem, czosnkiem i solą ziołową. Przekładamy do brytfanny i pieczemy w temp. 180°C przez ok. 45 minut. Dodajemy plasterki marchewki , selera oraz talarki cebuli i pieczemy kolejne 35 minut. Pod koniec schab smarujemy sosem zrobionym z wymieszanego keczupu, majonezu i musztardy i pieczemy ostatnie 10-15 minut.