Schab z dzika w warzywach

m7
Schab z dzika w warzywach

0

0 / 0

dary lasu

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg schab

1 łyżecz. pieprz ziołowy

1 łyżecz. czosnek

2 łyżecz. sól

2 szt. cebula

1 szt. seler

2 szt. marchew

2 łyżka majeranek

2 łyżka majonez

2 łyżka keczup

2 łyżka musztarda

Przygotowanie


1

Schab nacieramy majerankiem pieprzem, czosnkiem i solą ziołową. Przekładamy do brytfanny i pieczemy w temp. 180°C przez ok. 45 minut. Dodajemy plasterki marchewki , selera oraz talarki cebuli i pieczemy kolejne 35 minut. Pod koniec schab smarujemy sosem zrobionym z wymieszanego keczupu, majonezu i musztardy i pieczemy ostatnie 10-15 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

635

kcal

Białka

56

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

36

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły