Schab z dzika w warzywach
m7
dary lasu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
635
kcal
Białka
56
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
dary lasu
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg schab
1 łyżecz. pieprz ziołowy
1 łyżecz. czosnek
2 łyżecz. sól
2 szt. cebula
1 szt. seler
2 szt. marchew
2 łyżka majeranek
2 łyżka majonez
2 łyżka keczup
2 łyżka musztarda
Przygotowanie
Schab nacieramy majerankiem pieprzem, czosnkiem i solą ziołową. Przekładamy do brytfanny i pieczemy w temp. 180°C przez ok. 45 minut. Dodajemy plasterki marchewki , selera oraz talarki cebuli i pieczemy kolejne 35 minut. Pod koniec schab smarujemy sosem zrobionym z wymieszanego keczupu, majonezu i musztardy i pieczemy ostatnie 10-15 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
635
kcal
Białka
56
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.