Schab z dzika w warzywach
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Schab z dzika w warzywach](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973087222.jpeg&w=3840&q=75)
dary lasu
0
0 / 0
dary lasu
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg schab
1 łyżecz. pieprz ziołowy
1 łyżecz. czosnek
2 łyżecz. sól
2 szt. cebula
1 szt. seler
2 szt. marchew
2 łyżka majeranek
2 łyżka majonez
2 łyżka keczup
2 łyżka musztarda
Przygotowanie
1
Schab nacieramy majerankiem pieprzem, czosnkiem i solą ziołową. Przekładamy do brytfanny i pieczemy w temp. 180°C przez ok. 45 minut. Dodajemy plasterki marchewki , selera oraz talarki cebuli i pieczemy kolejne 35 minut. Pod koniec schab smarujemy sosem zrobionym z wymieszanego keczupu, majonezu i musztardy i pieczemy ostatnie 10-15 minut.