1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
300 Gramów
schab bez kości
0.5 Sztuki
Ser camembert
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schab przygotować jak na kotlety, pokroić, potłuc tłuczkiem (nie za mocno) i przyprawić.
  2. Piec na grillu lub w kombiwarze.
  3. Na upieczonych tak kotletach położyć plasterki Camemberta i zapiekać jeszcze przez 5 minut, aby stopił się ser.
  4. Podawać najlepiej z sałatką.

Opis

Banalnie prosta potrawa, zamiast klasycznego schabowego.

Podobne przepisy

Camembert w cieście naleśnikowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Muszle serowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muszle serowe

Roladki z serem i papryka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Roladki z serem i papryka

Marynowane roladki schabowe z fetą

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Marynowane roladki schabowe z fetą

Schab w rozmarynie z jałowcem

Przepis
Średni Do 1 godz
Schab w rozmarynie z jałowcem

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Bigos z młodej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!