Schab z camembertem z grilla
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Schab z camembertem z grilla](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699972979079.jpeg&w=3840&q=75)
Banalnie prosta potrawa, zamiast klasycznego schabowego. Można podawać z konfiturą z żurawiny.
1
0 / 0
Banalnie prosta potrawa, zamiast klasycznego schabowego. Można podawać z konfiturą z żurawiny.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
300 g schab bez kości
0.50 szt. ser camembert
Przygotowanie
1
Schab przygotować jak na kotlety, pokroić, potłuc tłuczkiem (nie za mocno) i przyprawić.
2
Piec na grillu lub w kombiwarze.
3
Na upieczonych tak kotletach położyć plasterki Camemberta i zapiekać jeszcze przez 5 minut, aby stopił się ser.
4
Podawać najlepiej z sałatką.