1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
300 Gramów
schab bez kości
0.5 Sztuki
Ser camembert
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schab przygotować jak na kotlety, pokroić, potłuc tłuczkiem (nie za mocno) i przyprawić.
  2. Piec na grillu lub w kombiwarze.
  3. Na upieczonych tak kotletach położyć plasterki Camemberta i zapiekać jeszcze przez 5 minut, aby stopił się ser.
  4. Podawać najlepiej z sałatką.

Opis

Banalnie prosta potrawa, zamiast klasycznego schabowego.

Podobne przepisy

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Muszle serowe

Łatwy Do 1 godz
Muszle serowe

Roladki z serem i papryka

Łatwy Do 40 min
Roladki z serem i papryka

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!